2018 Aston Martin Vantage

0
434

Aston Martin je predstavio novi Vantage, kojim ujedno uvodi i novi izgled za svoje buduće modele, koji će biti individualizovan. Novi dvosed raspolaže sa 510KS i deo je plana o prezentaciji sedam novih modela u periodu od sedam godina, posle DB11.

Da bi se osigurala dovoljna separacija među modelima, Aston je kod oba modela primenio nešto naglašenije dizajnerske elemente na karoseriji i u enterijeru. Novi Vantage ima do sada najniže postavljenu masku u poređenju sa svim serijskim modelima ove marke.

  

Benzinskom  V8 motoru sa turbom nisu porebni otvori za vazduh u poklopcu motora. Novi Vantage nema elemente aktivne aerodinamike, nego se sva vertikalna sila koja pritiska automobil generiše uz pomoć niskog prednjeg kraja, malog spojlera na zadnjem kraju, ravnog donjeg dela automobila i difuzora.

Aston je objavio da je 70% komponenti potpuno novo i da je automobil težak 1530kg. Četvorolitarski agregat proizvodi 510KS i 685Nm i kombinuje se sa osmostepenim ZF automatskim menjačem.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,6 sekundi, a maksimalna brzina je 312 km/h. Raspored težine između prednjeg i zadnjeg kraja je idealnih 50:50, što je postignuto postavjenjam motora što je moguće više unazad.

Prosečna potrošnja je 10,5 litara na 100km, a emisija CO2 je 245g/km.

Među tehnološkim novostima je električni zadnji diferencijal, a tu su i adaptivni amortizeri, sistem vektorske raspodele obrtnog momenta i Pirelli P Zero pneumatici, koji su deo standardnog paketa. U paketu stižu i ventilisana kožna sedišta, felne od 20 inča i audio sistem premijum klase.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here