Aktuelni Daster je gotovo spreman za smenu i uvođenje nove generacije, a na našem testu se po prvi put našla verzija sa pogonom “samo” na prednjim točkovima i još jednom novinom za Daster…EDC menjačem.

Uvodni pasus govori dosta o temperamentu ovako opremljenog vozila. Rekli bi smo da je u ovoj konfiguraciji Daster malo više okrenut urbanoj eksploataciji i da je njegov temperament promenjen u udnosu na 4×4 pogonjeni manuelni model koji je daleko više raspoložen za silazak sa asfalta što smo u nekoliko navrata imali prilike da testiramo.

Automatski šestostepeni menjač sa duplim kvačilom (EDC) savršeno odrađuje posao u gradskim uslovima vožnje, ali je elektronika dosta troma da obezbedi živahnija međuubrzanja kada je u pitanju magistralna vožnja.

Uvođenje multimedija sistema sa navigacijom i kartama Evrope je vrlo pohvalna stavka, ali je sama pozicija displeja vrlo nisko i daleko od vidnog polja vozača, što je još jedan u nizu rešenja na Dačija vozilima koja govore da je u pitanju vozilo gde ergonomija nije bila u prvom planu projektantima.

Pomenuli smo da je Duster u kombinaciji 1.5 dCi motora i EDC menjača odličan izbor za grad, ali će vozači naviknuti na moderne automobila sigurno biti iznenađeni vrlo malom servo asistencijom na upravljaču. Vozači Lade Nive će, sa druge strane, biti oduševljeni koliko se lako upravljač okreće.

Potrošnja je oblast gde Duster pravi odličan rezultat,  5.2l na 100 pređenih kilometara što je za EDC vrlo dobar rezultat, pa se uz cenu od 16.540 EUR, koliko košta test primerak, može reći da je ekenomski opravdan izbor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here