Regionalni predstavnici medija su imali priliku da se bliže upoznaju sa novom, drugom, generacijom modela Renault Koleos. Renault Nissan Srbija je za ovu prigodu odabrao Frušku goru, pa je mešovit kvalitet fruškogorskih drumova poslužio kao sasvim solidan ispit sposobnosti novog modela u SUV-D segmentu.

Nova generacija modela Koleos je donekle promenila ciljnu kategoriju kupaca, ali se za 10 godina od kako je prvi Koleos predstavljen dosta toga promenilo, a ponajviše šta kupci zapravo traže kada je u pitanju SUV.

Novi Koleos je međunarodnoj javnosti prestavljen početkom 2016, a novi model će imati zadatak da pokrije mnogo više tržiša od uobičajenih evropskih. Proizvodnja je u Koreiji za sva tržišta gde će se ovaj model prodavati, osim što će modeli za kinesko tržište biti proizvođeni u kineskim pogonima.

Promocija modela za naše tržište nije imala za cilje eksperimentisanje sa terenskim sposobnostima Koleosa, uprkos tome što ovaj model ima sasvim respektabilnih 213mm klirensa.

Po gabaritima se jasno vidi da je u pitanju Nissan X-Trail koji je prošao Renault proces ulepšavanja, pa Koleos karakterišu aktuelni dizajnerski obrisi tipični za nove Renault modele – dnevni LED potpis napred u obliku slova C, zadnja LED svetla celom dužinom i masivni Renault logotip napred.

 

Koleos je dugačak 4673mm, međuosovinsko rastojanje je 2705mm, dok zapremina prtljažnika iznosi 624/1706 litara (542/1690 l po VDA sistemu merenja zapremine). Dugačko međuosovinsko rastojanje nudi dosta prostora za putnike na zadnjoj klupi.

Renault za Koleos nudi dosta opreme u serijskim paketima opreme, kao i širok spektar opreme na spisku opcija. Prednja sedišta mogu opciono imati i grejanje i ventilaciju, dok se zadnja mogu opremiti grejačima. Otvaranje prtljažnika je automatsko sa opcijom korišćenja prekidača ili aktiviranja sistema nogom ukoliko su vam ruke zauzete.

R-Link sistem druge generacije se i na ovom modelu koristi za kontrolu svih sistema u vozilu sa 7 i 8,7“ ekranima u zavisnosti od paketa opreme. Na našem tržištu je samo osnovni model sa manjim, dok su svi ostali modeli opremljeni većim ekranom.

Iako se Koleos nudi sa 1,2 i 1,6 litarskim turbo benzincima, na našem tržištu će jedine pogonske opcije biti 1,6 litarski dCi sa 130KS i 2,0 litarski dCi sa 175KS. 4×4 i X-Tronic CVT menjač su opcioni, ali je zanimljivo da Renault po prvi put nudi kombinaciju 4×4 pogona i X-Tronic menjača.

Mešoviti kvalitet puta nam je omogućio da tokom promocije ustanovimo kako se automobil ponaša na autoputu, gradskim deonicama kao i na magistralnim pravcima različitih kategorija. Uprkos 19“ pneumaticima, ogibljenje je prilično dobro podešeno za naše puteve, tako da je i ovog puta dokazana teza da kada Renault modeli projektuje korejanska Samsung/Renault kooperacija, ti automobili mnogo bolje podnose domaće deonice i prilično su udobni.

Renault Nissan Srbija je za početnu fazu prodaje modela Koleos pripremio popust od 1000€ uz produženi garantni period od 5 godina ili 150.000 pređenih kilometara. Cena Koleosa (bez popusta) kreće od 27.000 za 1.6 dCi u Zen paketu opreme pa do 39.000 za 2.0 dCi 4WD X-Tronic u INITIALE PARIS paketu opreme. Ukoliko se opredelite da izostavite INITIALE PARIS opremu, cena iznosi 35.100€.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here