Tesla Model 3 – problemi u proizvodnji

0
295

Kalifornijska kompanija Tesla proizvela je samo 260 primeraka Modela 3 od jula, iako je bila planirana proizvodnja 1.600 primeraka, pokazuju zvanični podaci za treći kvartal ove godine.

Od 260 napravljenih Modela 3, 220 je isporučeno kupcima ove limuzine srednje veličine, koja je početni model u Teslinom katalogu. Direktor kompanije Ilon Mask ranije je saopštio da će do septembra biti napravljeno 1.600 Modela 3, a do decembra 20.000.

Na listi čekanja trenutno je više od 400.000 kupaca, pa će većina morati da čeka svoj automobil do 2018 godine. „Ukoliko naručite Model 3 sada, verovatno ćete ga dobiti krajem sledeće godine“, izjavio je Mask.

U Teslinom saopštenju navodi se da su proizvodna uska grla razlog kašnjenja. U saopštenju se napominje da „ne postoje fundamentalni problemi kada je reč o proizvodnji Modela 3 ili lancu sanbdevanja delovima“. Kompanija navodi da shvata šta treba da se učini i uverena je da će pitanje proizvodnog uskog grla biti rešena u skoroj budućnosti.

Iako je proizvodnja tek počela, Mask najavljuje top varijantu sa oznakom P, koju će odlikovati vioske performanse. Na početku prodaje, Model 3 se nudi u dve varijante, sa autonomijom od 350km i 500km. Verzija sa većom baterijom ubrzava od 0-100km/h za 5,1 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 225km/h.

Mask je potvrdio da će sredinom 2018. godine biti predstavljen i Model 3 visokih perofrmansi. Za sada nema zvaničnih informacija o specifikacijama. Veći Model S u najjačoj verziji ima dva motora i pogon na svim točkovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here