Porsche Mission E – špijunski snimci

0
246

Porsche intenzivno priprema svoju prvu potpuno električnu limuzinu Mission E, o čemu svedoče i snimci sa testova na javnim putevima u Nemačkoj. Proizvodnja bi trebao da počne 2019. godine.

Snimak kolone u kojoj se nalazi i Tesla Model S jasno ukazuje na to ko će biti glavni konkurent Porscheovoj električnoj limuzini. Vozila su kamuflirana, ali se mogu uočiti neke promene u odnosu na koncept prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu 2015. godine.

 

Prednja svetla izgledaju tradicionalnije, slična rešenju sa Caymana, a zadnja vrata koja se otvaraju unazad zamenjena su uobičajenim, sa šarkama u prednejm delu. Bele felne takođe su zamenjene standardnim. Testna vozila podsećaju oblikom na Panameru, ali su manja.

“Mission E će u katalogu biti u segmentu ispod Panamere. Ponudiće autonomiju od 500km i punjenje baterije za 15 minuta”, izjavio je na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi direktor Porschea Oliver Bume.

Porsche planira da prodaje 20.000 primeraka Mission E godišnje, a namerava da napravi i verziju sa većom autonomijom i boljim performansama sa oznakom GT-E.

“Razmišljamo o različitim opcijama. Biće ih više od jedne, sa različitim nivoima snage”, rekao je Blume.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here