Volvo isporučuje hiljade vozila Uberu

0
469

Volvo je potpisao okvirni sporazum sa Uberom o isporuci do 24.000 automobila ovoj kompaniji u naredne tri godine za potrebe njene flote “robotaksija”.

Volvo je saopštio da će prodati Uberu automobile tipa XC90 sa tehnologijom autonomne vožnje četvrtog nivoa. Direktor Volva Hakan Samuelson saopštio je da je cilj kompanije da bude izabrani snabdevač za servis zajedničkog korištenja vozila na globalnom nivou.

Uber će koristiti autonomna vozila u Sjedinjenim Američkim Državama, ali za sada nije precizirano u kojim gradovima, niti kada će program biti pokrenut. “Biće to brže nego što mnogi očekuju. Cilj nam je da budemo u operativnom stanju, a da niko ne sedi za upravljačem u odabranim gradovima i okruženjima”, izjavio je šef Uberovog odelјenja za poslovne saveze Džef Miler.

Volvo je objavio da će ugovor biti na snazi od 2019. do 2021. godine.

Rukovodstvo ove komapnije navodi da već traga za dodatnim partnerima u svetu i podseća da je Volvo u prednosti zbog upotrebe platforme SPA, jer ona nije ograničena samo na model XC90. Ostali modeli koji koriste ovu arhitekturu su S90 i V90.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here