Opel Insignia GSi Sports Tourer

0
147

Opel je prikazao karavansku GSi verziju Insignije uoči premijernog izlaganja ovog modela na Sajmu automobila u Frankfurtu. Insignia GSi Sports Tourer raspolaže sa 260KS u benzinskoj varijanti.

Izgled automobila prati limuzinsku Insigniju GSi, što podrazumeva aluminijumske felne od 20 inča i poseban aero paket. Automobil ima agresivnije stilizovani prednji kraj, velike usisnike vazduha sa ivicama od brušenog metala, nove pragove, novi zadnji branik i dva velika otvora cevi izduvnog sistema. Karavanski zadnji kraj ima mali spojler na vratima prtljažnika.

 

Za razliku od limuzine, GSi Sports Tourer biće ponuđen sa dva motora. Prvi je dvolitarski turbo benzinac koji proizvodi 260KS i 400Nm, što omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 7,5 sekundi i maksimalnu brzinu 243km/h. Drugi agregat je biTurbio dvolitarski dizelaš, koji isporučuje 200KS i 480Nm. Sa njim Insignia ubrzava od 0-100km/h za 7,9 sekundi i ima maksimalniu brzinu 230km/h. Oba motora povezana su sa osmostepenim menjačem koji šalje snagu na sva četiri točka.

Dizelska varijanta ima deklarisanu potrošnju 7,3l/100km, a benzinska 8,7l/100km.

Jedinstvena šasija i podešavanje ogibljenja preneseni su iz limuzinske Insignije GSi, što podrazumeva opruge skraćene za 10mm i nove amortizere u paketu sa Brembo kočnicama.

Kabina je uređena u sportskom stilu, sa sportskim sedištima i zaravnjenim donjim delom upravljača. Prodaja limuzinske i karavanske Insignije GSi počinje na proleće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here