Volkswagen i IBM zajednički razvoj mobiliti servisa

0
125

Najavljen je zajednički razvoj mobility digitalnih servisa od strane kompanija Volkswagen i IBM čime je nemački automobilski gigant definitivno pokazao da je ozbiljno shvatio koliko je značajno imati sve neophodne digitalne servise koji se danas očekuju u modernim automobilima.

Ova kooperacija će biti deo Volkswagen FAST programa koji treba da obezbedi brzu razmenu podataka sa kooperantima kako bi se razvoj i proces pripreme proizvodnje ubrzao, kao i da se omogući brža reakcija na eventualne promene u postojećem proizvodnom procesu.

Novi servisi će funkcionisati u okviru Volkswagen Cloud sistema, a brojne mogućnosti koje će IBM hybrid cloud rešenje ponuditi bi trebalo da ponude nove mogućnosti kao što je AI učenje nad postojećim podacima, kao i posebni digitalni servisi koji će biti ponuđeni lokalnim distributerima da te servise dodatno prilagode specifičnostima konkretnih tržišta.

Primera radi, servisi će prikupljati podatke od vozila, naravno uz odobrenje vozača, kako bi ponudili optimalne rute, kada i gde ići na benzinsku pumpu, zakazivanje redovnih servisa u odgovarajućem servisu kao i dodatne mogućnosti kao što je rezervacija hotela i slično.

Cilj saradnje je i da se drugim razvojnim timovima omogući razvoj aplikacija koje bi vlasnici VW vozila mogli da koriste. Realizacija ovog programa je takođe započeta i nosi naziv „We Commerce“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here