Model 301 je od svog nastajanja bio krojen kao veoma ekonomičan model, ali sada nova generacija ide korak dalje.

Peugeot je krajem 2012. godine predstavio 301 kao model koji je napravljen sa specifičnim pogledom na slabije razvijena tržišta. Cilj je bio kreiranje veoma ekonomičnog automobila koji će moći da bude konkurent na pomenutim tržištima modelima kao što su Sandero i slični. Za ulazak u ovu borbu je možda i zakasnio, jer su drugi proizvođaču u ovom segmentu već zauzeli pozicije koje nije lako pomeriti. Sada, nakon skoro pet godina na tržištu, Peugeot pravi novu generaciju modela 301 koja ima zadatak da pomenute pozicije malo uzdrma, ali i da kupcima ponudi više u svakom elementu.

Kao i kod originalne verzije koje se pojavila paralelno sa Citroen C-Elysee modelom, i sada se obe restilizacije pojavljuju u isto vreme. Naravno, u pitanju su gotovo identični automobili i sa istom namenom, uz male razlike kada su u pitanju tržišta na kojima se prodaju. Peugeot 301 je i sada planiran za regione istočne Evrope, Kine, Indije, Južne Amerike i Afrike, dok će se Citroen pokušati da C-Elysee prodaje i na zahtevnijim tržištima kao što je EU.

Još jedan interesantan podatak se odnosi na rezultate prodaje oba ova modela u prethodnim verzijama, gde je tokom prve dve godine 301 bez problema nadmašio C-Elysee, dok je 2014. godine Citroen model zabeležio dvadesetak procenata veću prodaju. Kako je Citroen sa dotičnim modelom veoma uspešno učestvovao u WTCC šampionatu, moguće da je to igralo određenu ulogu u boljim prodajnim rezultatima. Definitivno nije kao nekada, ali izreka „pobedi u nedelju, prodaj u ponedeljak“ još uvek ima određeni efekat. Da pogledamo kakva to unapređenja za običnog kupca donosi novi 301 i kakve su šanse da se taj isti kupac pridobije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here