2017 BMW X3

0
632

BMW je predstavio novi X3 evolutivnog dizajna, dok se glavne izmene kriju ispod metala. Ovaj model trebalo bi da bude veliki konkurent Audiju Q5 u Volvu XC60 u segmentu premijum SUV vozila srednje veličine.

Treća generacija BMW X3 modela je lakša za 55kg od automobila koji menja i zasnovana je na CLAR platformi, koju deli sa novom limuzinom Serije 5. Prodaja nove generacije kreće u novembru, a do sada je ovaj model prodat u više od 1,5 miliona primeraka od 2003. godine.

   

Na početku prodaje najavljene su tri verzije: xDrive 20d sa dvolitarskim dizelskim motorom od 190KS, xDrive 30d sa trolitarskim šestocilindričnim dizelskim motorom snage265KS i M Performance model pod oznakom M40i, sa motorom snage 360KS iz trolitarskog turbo benzinca. Slabiji dvolitarski turbo benzinski agregat sa oznakom xDrive 20i biće naknadno uključen u ponudu.

Početni trim SE obuhvata felne od 18 inča, napredni klima uređaj, satelitsku navigaciju i kožna sedišta, trim xLine donosi grublji izgled u stilu vozila za vožnju van puteva, a na kraju je M Sport sa sportskim elementima poput sportskih sedišta. Svaki X3 moći će dodatno da se unapredi BMW individualnim programom. Svi modeli dolaze sa LED prednjim svetlima, kompletnim enterijerom od kože i aluminijumskim felnama kao standardnom opremom.

Centralnom konzolom dominiraju heksagonalni oblici u skladu sa dizajnom u velikoj limuzini, a na tom nivou je i kvalitet. Poput rešenja u Seriji 5, ambijentalno osvetljenje dolazi u izboru od šest boja, a na listi opcija su head-up displej, staklo sa većom akustičnom izolacijom za prednje prozore, klima uređaj sa mogućnošću kreianja različitih temperaturnih zona, ventilisana sedišta i veliki panoramski krov koji se proteže i iznad putnika na zadnjim sedištima.

Među ostalim dodacima su BMW Display Key i kontrola funkcija u automobilu određenim pokretima. Ukoliko u zadnjem delu kabine sede dve odrasle osobe, uživaće u punom komforu, ali ima mesta i za tri osobe. Sedišta se dele u odnosu 40:20:40, a postoji i opcija obarnja naslona. Prtljažnik ima kapacitet 550 litara, što je na nivou modela Audi Q5 ili Mercedes GLC, ali je za 100 litara manji nego kod Jaguara F-Pace. Sa oborenim sedištima taj prostor raste na 1600 litara.

Očekuje se da će slične izmene pored modela X3 za nekoliko meseci zahvatiti i X4.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here