NK TEST: Renault Kadjar dCi 130 4×4

2
1376

Renault sa modelom Kadjar po prvi put ulazi u „crossover C“ segment tržišta, gde je najveći konkurent zapravo model iz “kuće” – Nissan Qashqai, sa kojim Kadjar i deli platformu. Da vidimo kako izgleda Renault interpretacija kompakt SUV vozila.

Popularnost SUV vozila konstantno raste, što stalno spominjeno kada nam na test dođe novi model iz ovog, sada prilično brojnog, segmenta. Ovo posebno važi za proizvođače koji do sada u ponudi nisu imali sličan automobil, pa je kreiranje SUV modela za svakog proizvođača postalo neophodno.

Iako u okviru svog koncerna ima odlični Qashqai, očigledno to nije bilo dovoljno za adekvatno prisustvo na tržištu, pa se morao napravi sličan model sa Renault značkom. U stvari, prvi moderni Renault SUV model je bio Koleos koji se sada sprema da krene u svoju drugu generaciju proizvodnje. Ipak, preko toga Renault se odlučio da krene sa Kadjar modelom kako bi što bolje udovoljio sve širim SUV zahtevima.

Kadjar 087

Kadjar predstavlja prvi Renault ulazak na teren „cross-over C“ segmenta, sa željom da se ponovi uspeh koji je postigao Captur. Imajući u vidu sve izraženiju želju kupaca za SUV vozilima, jasno je da svi proizvođači pokušavaju da što bolje pokriju ovaj segment, tako da će pored Captur i Kadjar modela, ovu gamu dopuniti i za “pola broja” veći Koleos.

Kadjar 075

Renault će sa Kadjarom i Koleosom “napasti” kompakt SUV konkurenciju na sličan način na koji Nissan to radi sa Qashqai i X-Trail modelima, ali će fokus ovog teksta biti na Kadjaru.

Kadjar 086

Sam naziv modela (u potrazi za čudnim nazivom) je nastao kao kombinacija reči „Kad“, što bi trebalo da znači „quad“ mogućnosti i 4×4 pogon, dok je „Jar“ francuski sleg koji bi trebao da znači agilnost ili tako nešto slično. Tako je nastalo ime, a kako istorijata modela nema, idemo direktno na dizajn.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here