NK TEST: Renault Captur dCi 110

0
795
capturDCI 25

Od momenta kada se pojavio na tržištu 2014. godine, Captur ostvaruje značajan udeo u ukupnoj prodaji Renault modela, što ponovo potvrđuje veliku zainteresovanost kupaca za „mini SUV-MPV“ kategoriju modela.

Renault inicijalno nije hteo da Captur bude konkurencija za Nissan Juke, ali se zbog sve veće potražnje za SUV vozilima sličan model morao uvrstiti u ponudu. Specifičan dizajn modela Juke privlači kupce posebnog ukusa, tako je Captur sa klasičnijim dizajnom zapravo odličan komplement Nissan Juke modelu.

capturDCI 18

Naš prvi susret sa ovim modelom bio je upravo na domaćoj prezentaciji, da bi godinu dana kasnije Captur stigao i na NK test. Tada testirana varijanta je bila sa zanimljivom kombinacijom novog TCe 120 benzinskog turbo motora i EDC automatskog menjača sa duplim kvačilom. Na startu prodaje, pored ove kombinacije motora i menjača, Captur je bio u ponudi sa TCe 90 opcijom kao slabijom benzinskom varijantom, dok je jedina dizel opcija bila dCi90 sa ili bez EDC menjača. 

capturDCI 24

Nedavno, u ponudu je uveden jači dCi 110 dizel agregat u kombinaciji isključivo sa manuelnim 6-brzinskim menjačem, što je upravo model koji smo sada testirali. Popularnost dizel motora je velika, pa su očigledno kupci zahtevali jači dizel pogon za Captur koji je nedostaju na startu prodaje, te je Renault odlučio da pozitivno odgovori na ovaj zahtev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here