Najžešćih 24 časa Le Mana u najavi!

5
5022
NAS SPONZOR

Četiri fabrička tima, devet posada i vrlo sličan tempo između četiri različita automobila. Ono što je zagarantovano je sprint trka u trajanju od 24 časa i akcija kakvu ni turing šampionati ne mogu da ponude. 

AF Corse

Ferari fabričko odeljenje zaduženo za GT program je godinama prisutno na svim međunarodnim GT takmičenjima – kao tim koji učestvuje ili kao podrška privatnim timovima koji koriste Ferrari 458 trkački automobil. U FIA WEC takmičenju ovaj tim nastupa sa dve Pro posade, obe sposobne da pobede na svakoj trci, kakva god konkurencija bila. No, čini se da je #51 ipak malo bolja od kolega u #71.

#51 Ferrari 458 Italia – Gianmaria Bruni, Giancarlo Fisichella, Toni Vilander
#71 Ferrari 458 Italia – Olivier Beretta, James Calado*, Davide Rigon

Corvette Racing

Jedini američki fabrički tim (za sada) želi da zabeleži osmu klasnu pobedu na Le Manu, ali i prvu za C7.R. Od kako su prešli u GTE, Pratt & Miller pripremljene Korvete su zabeležile samo jednu pobedu, daleke 2011. Vozačke posade su bez premca, a slabih tačaka nema.

#63 Chevrolet Corvette C.7R – Ryan Briscoe, Antonio Garcia, Jan Magnussen
#64 Chevrolet Corvette C.7R – Oliver Gavin, Tommy Milner, Jordan Taylor

Porsche Team Manthey

Porše i pored LMP1 tima nastavlja vrlo snažno sa GT programom, pre svega zbog velikog broja trkačkih GT automobila koje ova kompanija prodaje, tako da 911 RSR mašine voze podjednako brzi i kompetentni vozači, skoro kao i oni u 919 Hybrid mašinama.

#91 Porsche 911 RSR – Jorg Bergmeister, Michael Christensen*, Richard Lietz
#92 Porsche 911 RSR – Wolf Henzler, Frederic Makowiecki, Patrick Pilet

Aston Martin Racing

Vantage GTE je u novoj evoluciji brži i glasniji nego ranije, a vozačke postave su poput onih kod konkurenata, sposobne da voze svih 24 časa na samom limitu. Posada #95 je tzv. “Danski voz” sastavljena od vozača koji su prošle godine osvojili WEC šampionsku titulu u GTE Am klasi, dok je u #97 daleko iskusnija postava koja je za nijansu kvalitetnija čiju standardnu postavu pojačava fabrički vozač McLaren GT tima – Rob Bel. Posadu #99 sačinjavaju Le Man novajlije, ali su sva tri vozača vrlo brza.

#95 Aston Martin V8 Vantage GTE – Christoffer Nygaard, Marco Sorensen*, Nicki Thiim
#97 Aston Martin V8 Vantage GTE – Rob Bell, Stefan Mucke, Darren Turner
#99 Aston Martin V8 Vantage GTE – Alex MacDowall*, Fernando Rees*, Richie Stanaway*

1
2
3
4
5
Prethodni tekstF1: Hamilton u klasi za sebe na kvalifikacijama u Kanadi
Sledeći tekstF1: Hamilton, Hamlton, Hamilton…
Večni entuzijasta.

5 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here