Fiat i Jeep prave nove modele u Poljskoj

0
42
NAS SPONZOR

Stellantis je odobrio da se nove verzije SUV i krosover modela marki Jeep i Fiat proizvode u bivšoj FCA fabrici u poljskom gradu Tihi.

Proizvodnja malog Jeep SUV-a počinje u novembru 2022. godine, a Fiatovog malog krosovera u aprilu 2023. godine, navodi se u Stellantisovim dokumentima u koje su specijalizovani mediji imali uvid.

Treći model za Alfa Romeo još nije odobren, a za sada nije poznato zašto. Sva tri modela koristiće bivšu PSA kompaktnu modularnu platformu, koju već koriste Peugeot 208 i 2008, Opel Corsa i Mokka, Citroen C4 i DS3 Crossback. Novi Jeep, Fiat i Alfa Romeo modeli upotrebljavaće motore i menjače iz PSA grupacije.

U fabrici u Poljskoj planirana je godišnja maksimalna proizvodnja 300.000 automobila, a od toga će biti 130.000 jedinica Fiatovog krosovera. Reč je o modelu sa pet vrata zasnovanom na konceptu Centoventi koji je prikazan na Sajmu automobila u ženevi 2019. godine.

Jeep će u Poljskoj praviti svoj najmanji model, koji će biti pozicioniran ispod Renegadea, a takođe je predviđena proizvodnja 130.000 primeraka godišnje. Alfin mali SUV pod nazivom Brennero predviđen je u 60.000 primeraka godišnje.

 

Prethodni tekstHonda prelazi na struju do 2040.
Sledeći tekstNove boje za Audi R8 LMS GT2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here