Honda prelazi na struju do 2040.

0
103
NAS SPONZOR

Honda će postepeno izbaciti iz upotrebe motore sa unutrašnjim sagorevanjem u novim modelima do 2040. godine prema agresivnom planu prelaska na elekrični pogon, saopštio je novi direktor kompanije Toširo Mibe.

Mibe, koji je stupio na dužnost 1. aprila, objavio je ovaj plan na konferenciji za novinare kao korak prema cilju ugljenične neutralnosti čitave kompanije do 2050. godine.

Honda će ostavriti ovaj cilj u koracima, a prvi je da 40% prodaje na velikim tržištima do 2030. godine budu potpuno električni modeli i oni koji koriste vodonične gorivne ćelije. Sledeći korak je da do 2035. godine udeo električnih modela dostigne 80% na velikim tržištima i da od 2040. godina bude 100% na svim tržištima.

Treći po veličini japanski proizvođač automobila postavio je ambiciozan cilj da do 2050. godine postigne ugljeničnu neutralnost u svim svojim proizvodima i koroporativnim aktivnostima, kao i da ima nulu žrtava u saobraćajnim nesrećama u kojima učestvuju Hondini motocikli i automobili. Pored svega toga, kompanjia želi da razvija proizvode od 100% održivih materijala.

Sam Mibe je priznao da je lestvica podignuta veoma visoko, ali napominje da je postavljanje ambicioznih ciljeva neophodni prvi korak.

U centru ovog plana je elektrifikacija. Honda, koja je bila pionir u razvoju benzinsko-električne hibridne tehnologije, trenutno prodaje samo jedan potpuno električni model – mali hečbek Honda e.

Prethodni tekstŠkoda prikazala enterijer nove Fabije
Sledeći tekstFiat i Jeep prave nove modele u Poljskoj

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here