Alfa Romeo odustaje od platforme Giorgio

0
21
NAS SPONZOR

Alfa Romeo je potvrdio da će uskoro prestati da koristi platformu Giorgio za pogon na zadnjim točkovima, koju koriste modeli Giulia i Stelvio, radi prelaska na STLA Large elektrifikovanu platformu grupacije Stellantis.

Ova platforma može da osigura ugradnju baterija za autonomiju do 800km sa jednim punjenjem. Ove informacije saopštio je direktor Alfe Žan-Filip Imparato i rekao da kompanija mora da iskoristi sve moguće prilike da uvede električna vozila u Alfinu ponudu, ali uz specifičnosti ove marke.

Novi konglomerat Stellantis neće u potpunosti odbaciti platformu Giorgio. Modifikovana verzija ove šasije biče integrisana u novu platformu koju će koristiti nekoliko većih modela sledeće generacije.

Jedan od budućih modela koji će verovatno koristiti ovu modifikovanu platformu je Maserati Grecale, koji će biti konkurent Porsche Macanu. U ovom modelu očekuje se ublažena verzija trolitarskog V6 motora sa dva turba iz supermodela MC20.

Platforma Giorgio je bio projekat vredan nekoliko milijardi EUR, dizajniran za seriju Alfinih modela konkurentnih BMW-u po performansama i upravljivosti. Ipak, tokom relativno kratkog proizvodnog veka, iskorištena je samo za dva modela – Giuliju i Stelvio.

Prethodni tekstPredstavljena nova Honda HR-V
Sledeći tekstDacia Bigster stiže sa novim logom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here