Predstavljena nova Honda HR-V

0
126
NAS SPONZOR

Honda je prikazala novi HR-V, osvežen novim izgledom, dodatnom tehnologijom, protranijom kabinom i prerađenom verzijom e:HEV hibirdnog pogona.

Reč je o 1,5 litarskom benzinskom motoru u kombinaciji sa dva električna agregata koji se napajaju iz baterije smeštene u pod. Sistem isporučuje 130KS i 253Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Poput Honde Jazz, koja ima sličan pogon, ali sa manjom baterijom, benzinski agregat primarno služi kao generator za električni sistem, ali može da šalje snagu i direktno na točkove pri većim brzinama. Zanimljivo je da Honda nije objavila podatak o maksimalnoj autonomiji kada se koristi samo električna energija.

Linija krova spuštena je za 20mm u odnosu na stari model, a klirens je povećan za 10mm i ugrađeni su veći točkovi sa felnama od 18 inča u standardnom paketu. ostatak automobila ima čiste površine i jednostavne linije. Dodat je i novi spojler koji poboljšava aerodinamiku i doprinosi manjoj potrošnji goriva.

Kabina je uređena u sličnom minimalističkom stilu. Pred vozačom je digitalna instrument tabla od sedam inča, a sa desne strane je ekran od devet inča za multimedijalne sadržaje i jednostavne rotacione kontrole klima uređaja.

Ugrađen je novi Air Diffusion System umesto tradicionalnih ventilaconih otvora u centru kabine. On sadrži dva otvora u L obliku pored A stubova, koja usmeravaju vazduh niz unutrašnju stranu prozora i time regulišu temperaturu u kabini.

Iako je vozilo dugačko kao i stari model, u Hondi napominuju da mesta u kabini ima više nego do sada, delom zahvaljujući novom pogonu. Na zadnjim sedištima ima 35mm više prostora za noge i dodatna dva stepena za naslone.

Prethodni tekstBMW: Baterije u čvrstom stanju do 2025.
Sledeći tekstAlfa Romeo odustaje od platforme Giorgio

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here