Dacia Bigster stiže sa novim logom

0
24
NAS SPONZOR

Dacia je registrovala novi dizajn za logo kompanije, koji će biti korišten za novu generaciju elektrifikovanih modela, poput budućeg SUV-a Bigster. Novi logo ima oštrije ugove i minimalistički izgled u odnosu na dosadašnji.

Osvežavanje logoa je deo petogodišnjeg plana poslovanja rumunske kompanije, čiji je cilj usvajanje efikasnijeg pristupa načinu na koji se automobili dizajniraju i prave.

Savez Renault-Nissan reorganizovaće marke Dacia i Lada u jednu poslovnu celinu. Dve kompanije će deliti razvojne cikluse, a u Renaultu kažu da će to rezultovati smanjenjem troškova za obe firme.

Dacia je nedavno predstavila Bigster koncept, koji najavljuje SUV iznad Dustera u njenom katalogu. To će biti jedan od tri nova modela ove marke do 2025. godine. Potvrđeno je da će automobil imati hibridne motore i da će biti kompatibilan sa “alternativnim energijama”.

Bigster koncept je dugaćak 4,6 metara, a u upravi kompanije kažu da će se cenom nadmetati sa vozilima iz nižeg segmenta. Automobil je zasnovan na fleksibilnoj CMF-B platformi i to je prekretnica i za Daciju i za Ladu, pošto će ova arhitektura biti korištena za ukupno 11 modela sa najnovijim motorima.

Prethodni tekstAlfa Romeo odustaje od platforme Giorgio
Sledeći tekstF1: Mercedesi najbrži na prvim treninzima u Portugaliji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here