U poseti BMW Muzeju

0
6641
Image
NAS SPONZOR

Poslednji deo našeg serijala, bar kada su u pitanju posete BMW odeljenjima, je posvećen BMW Muzeju. Najposećeniji muzej u Minhenu, nakon državnog, Nemačkog Muzeja.

U tekstu o BMW Welt-u smo već rekli da smo ga posetili 2008. godine. Iako je BMW Muzej upravo te godine bio ponovo otvoren za javnost, mi smo u Minhenu bili nekoliko meseci pre otvranja, tako da smo propustili da ga posetimo. Sada nam se pružila prilika da ispravimo grešku, a sve to zahvaljujući Delta Motorsu i BMW Grupi.

Image 

BMW Muzej je prvobitno otvoren 1973. godine, da bi tokom 2008. godine bio značajno proširen što ga je učinilo savršenim četvrtim delom BMW kvadrata koji se nalazi na Olimpija Parku u Minhenu. BMW fabrika, BMW Upravna zgrada, BMW Welt i BMW Muzej su, sasvim sigurno, vrlo bitna arhitektonska zdanja, ali i turističke atrakcije.

 

 

Godišnje BMW Muzej poseti preko 500.000 posetilaca, a svake godine postavka ima svoju temu. Za 2011. godinu tema postavke u BMW Muzeju je moda. Od početka godine su u BMW Muzeju izlagale Akademija za Dizajn, Nemačka Škola Dizajna, a pored modnih manifestacija u muzeju su dodeljene i diplome diplomcima Akademije za Dizajn. Uporedo sa time, u muzeju se nalazi postavka „Umetničkih automobila” (Art Cars).

{youtube}958XZFsJfZs?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Na našu žalost, jaka kiša koja je padala prethodnog i dana kojeg smo bili u muzeju, došlo je do curenja vode u unutrašnjosti muzeja, tako da nam pojedine postavke nisu bile na raspolaganju. Dr. Ralf Fritze, naš stručni vodič, nas je proveo kroz nekoliko odeljenja koja smo mogli da vidimo.

 

S obzirom da se BMW Classic i BMW Muzej po pitanju izloženih eksponata ne razlikuju previše i ovog puta smo na početku ture videli model 3/15, ali je tu bio i jedan do avionskih motora koje je BMW pravio tokom I Svetskog Rata. Ono što je zanimljivo je da je na samom motoru prisutan i BMW logotip, koji je praktično identičan današnjem.

1
2
3
4
5
6
7
8
Prethodni tekstBMW M3 F20 – dva ili tri turba?
Sledeći tekstOpel na sajmu u Frankfurtu: Kvartet svetskih premijera
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here