Predstavljen Ferrari SF90 Spider

0
39

Ferrari je predstavio SF90 Spider, trenutno najsnažniji serijski kabriolet u svetu, pošto je snagom od 1000KS preuzeo titulu od Ferrarija 812 GTS.

Spider je predstavljen 18 meseci posle standardne verzije Stradale sa tvrdim krovom i ovo je drugi Ferrarijev hibridni kabriolet nakon modela LaFerrari Aperta iz 2017. godine. Prema saopštenju italijanske marke, Spider donosi “performanse koje ruše rekorde” na nivou Stradalea uz “dodatno zadovoljstvo u vožnji i višestranost”.

Početak isporuka očekuje se u drugom kvartalu 2021. godine, a cena na domaćem italijanskom tržištu je 473.000 EUR.

U kabriolet je prenesen pogon na svim točkovima iz modela Stradale. Četvorolitarski V8 agregat sa dva turba od 780KS povezan je sa parom električnih agregata na prednjoj osovini i jednim na zadnjoj. Električne jedinice zajedno proizvode 217KS, a kombinovana maksimalna snaga sistema je 1000KS i 900Nm. Menjač je osmostepeni sa dva kvačila.

SF90 Spider ubrzava od 0-100km/h za 2,5 sekundi, isto kao Stradale i ima maksimalnu brzinu 338km/h, što je samo za 2km/h manje od modela sa krovom. Zanimljivo je da je kabriolet bio brži na stazi Fiorano za 0,2 sekunde od LaFerrarija, pošto je obišao krug za 1:19.5, odnosno bio je za pola sekunde sporiji od Stradalea.

Baterija kapaciteta 7,9kWh omogućava da Spider pređe 25km korištenjem samo električne energije.

Aluminijumski sklopivi krov se podiže ili spušta za samo 14 sekundi i lakši je za 40kg od konvencionalnog sistema, a zauzima i 50l manje prostora. Zadnji prozor može da se podigne ili spusti kada je krov sklopljen radi zaštite od vetra pri višim brzinama.

Krovni mehanizam i ojačanja karoserije dodaju 100kg na težini, pa je ukupna masa kabrioleta 1670kg, ali su stabilnost i prijanjanje poboljšani zahvaljujući elektrifikaciji prednje osovine. Ferrari tvrdi da je ovaj doprinos ekvivalentan smanjenju težine za 200kg.

Aerodinamički elementi su preuzeti sa Stradalea, uključujući kovane aluminijumske felne i zadnji spojler koji menja oblik u zavisnosti od brzine. Kućište za motor hladi se dodatno preko para ventilacionih otvora koji funkcionišu poput dimnjaka, ali ne narušavaju aerodinamiku pri većim brzinama.

Kokpit je neznatno pomeren napred na šasiji da bi se napravilo mesta za mehanizam za krov. Linija krova niža je u kabrioletu za 200mm, a vetrobran je postavljen pod nešto većim uglom nego kod kupea.

Kabina je identična u oba modela i ima digitalni ekran dijagonale 16 inča koji u realnom vremenu prikazuje telemetrijske podatke i stanje napunjenosti baterije. Informacije se prikazuju i na vetrobranu ispred vozača, a upravljač naglašeno sportskog dizajna sadrži kontrolne površine osetljive na dodir.

Opcioni paket Asseto Fiorano donosi Multimatic amortizere, smanjenje težine za 21kg i Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatike visokih performansi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here