2021 Mercedes-Maybach S klasa

0
68

Nova Mercedes-Maybach S klasa predstavljena je kao vrhunski model u klasi ultraluksuznih velikih limuzina i u novoj generaciji nudi još viiše prostora, udobnosti i premijum osećaja za putnike na zadnjim sedištima.

Automobil je dugačak 5469mm, što znači da je za 18cm duži od najduže verzije S klase. Mercedes navodi da je sav dodatni prostor iskorišten za putnike na zadnjim sedištima. Dva sedišta najviše biznis klase, koja su deo standardnog paketa, imaju nezavisna podešavanja za donji i leđni deo.

Mercedes navodi podatak da se oslonac za noge ispod prednjeg sedišta izvlači 50mm dalje nego do sada i da u razvučenoj poziciji zadnja sedišta osiguravaju udobnu površinu za spavanje.

Opciono se može dobiti funkcija masaže i grejanje u predelu vrata i ramena. Tu su i automatski produžeci za pojaseve koji su do sada bili rezervisani samo za Mercedesove kupee i kabriolete. Zadnja vrata pokreću se radom električnih motora i njih može da kontroliše vozač, a adaptivno svetlo može da se podešava na mnogo načina.

Multimedijalni MBUX interfejs isti je kao u regularnoj S klasi kao i OLED ekrani, a Maybah nudi više načina za kontrolisanje funkcija, uključujuči prepoznavanje pokreta i gestova putnika na zadnjim sedištima preko 3D lasera i kemera ugrađenih i oblogu krova.

Maybach se spolja razlikuje od S klase po novom dizajnu poklopca motora, većoj upotrebi hroma, vertikalno orijentisanoj prednjoj rešetki i širim zadnjim vratima. Podrazumevaju se i nove oznake modela na više mesta. Dvobojna karoserija je na listi opcione opreme.

Na početku prodaje u ponudi će biti tri motora – četvorolitarski V8 benzinac sa dva turba u modelu S580 i šestolitarski V12 agregat takođe sa dva turba sa oznakom S650. Treća varijanta je plag in hibridna sa trolitarskim šestocilindričnim benzinskim agregatom i elektromotorom na menjaču, čija je ukupna snaga 510KS. Vazdušno ogibljenje je standardno zajedno sa E-Active tehnologijom za kontrolu naginjanja karoserije. Upravljanje zadnjim točkovima je na listi opcione opreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here