Uskoro premijera restilizovanog Compassa

0
48

Prodaja modela Jeep Compass doživela je veliki rast tokom 2017. i 2018. godine, kada je skoro udvostručena, a američka marka se nada da će restilizovani model nastaviti taj uspeh. Slike osveženog Compassa stigle su iz Kine, ali se ovakve izmene mogu očekivati i na verzijama za ostala svetska tržišta.

Blage izmene mogu se uočiti na prednjem kraju, koji sada ima nešto uža svetla i tanju donju rešetku ispod gornje koja ima prepoznatljivih sedam vertikalno orijentisanih otvora. Kineski mediji prenose da će novi Compass imati LED svetla i restilizovani izgled zadnjih svetlosnih grupa.

Veće izmene desile su se u kabini, gde je Jeep potpuno redizajnirao enterijer. Čitav prednji panel ima novi izgled sa ekranom od 10,1 inča za multimedijalne sadržaje u gornjem delu, iznad ventilacionih otvora. Ispod ekrana se nalazi i panel sa fizičkim tasterima.

Ispred vozača je novi upravljač, a iza njega 10,25 inčna digitalna instrument tabla. Nov je i dizajn centralne konzole.

Prema najavama, Compass će u Kini koristiti 1,3 litarski turbo motor u kombinaciji sa devetostepenim automatskim menjačem. To je veika razlika u odnosu na američku verziju, gde se ugrađuje 2,4 iltarski atmosferski agregat od 180KS i 237Nm. Ostaje da se vidi kakav će motor biti ponuđen evropskim vozačima kada restilizovani model bude zvanično predstavljen početkom sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here