Novitec tjunirao Ferrari Monzu SP1

0
100
NAS SPONZOR

Novitecov najnoviji projekat je tjuning ekskluzivnog modela Ferrari Monza SP1. Paket je dostupan i za verziju SP2, koja ima dva sedišta.

Oba automobila dobijaju novi set Vossen felni prečnika 21 inč napred i 22 inča nazad. Prerađeno je i ogibljenje, koje supušta karoseriju za 35mm. Standardni izduvni sistem zamenjen je novim, čije su cevi pozlaćene, a opciono se može dobiti i aktivna kontrola zvuka. Novi izduvni sistem je napravio Inconel, a ova superlegura se koristi u Formuli 1 i aerosvemirskoj industriji.

Iako je Ferrari u Monzu SP1 ugradio najsnažniji atmosferski V12 motor koji je ikada pripremio za automobile za obične puteve, Novitec ga je pojačao sa 800KS na 840KS, a maksimalni obrtni momenat podignut je sa 714Nm na 780Nm.

Ovo je rezultovalo smanjenjem ubrzanja od 0-100km/h za desetinku, pa je to vreme sada 2,8 sekundi. Maksimalna brzina je 300km/h bez krova, vetrobrana i bočnih prozora.

Privilegovani vlasnici ovih maloserijskih Ferrarija mogu da zatraže od Noviteca da im potpuno prilagodi enterijer i presvuče ga kožom i alkantarom u bilo kojoj boji po njihovoj želji. Ostaje da se vidi koliko je vlasnika ovog retkog i skupocenog modela spremno da ih modifikuje.

Prethodni tekstAudi A3 Sportback sa hibridnim pogonom
Sledeći tekstSvi primerci Polestara 2 moraju na popravku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here