Audi A3 Sportback sa hibridnim pogonom

0
17

Audi A3 Sportback osvežen je spolja i u kabini, a prvi put je dobio i plag-in hibridnu pogonsku opciju. Očekuje se da će ovaj pogon biti prenesen i u limuzinsku verziju.

Novi Audi A3 40 TFSI e PHEV koristi poznati 1,4 litarski turbo benzinski motor sa četiri cilindra od 150KS. Ovaj agregat se kombinuje sa električnim motorom snage 80kW, a ukupna snaga sistema je 150kW, odnosno 204KS, dok je maksimalni obrtni momenat 350Nm.

Snaga se prenosi na prednje točkove preko šestostepenog S tronic automatskog menjača koji je lakši nego do sada. Ugradnja baterijskog paketa rezultovala je smanjenjem prtljažnog prostora za 100 litara, pa putnicima na raspolaganju ostaje 280 litara u hečbeku sa pet vrata.

Kompaktni plag-in hibrid ubrzava od 0-100km/h za  7,6 sekundi, a maksimalna brzina mu je 226km/h. Ukoliko se koristi samo električna energija, hibridni A3 može da pređe respektabilnih 65km. Deklarisana potrošnja goriva je samo 1 litar na 100km. Punjenje baterije do vrha traje nešto više od četiri sata.

Osveženi A3 restilizovan je po ugledu na aktuelni Q3, sa širom prednjom maskom, redizajniranim svetlima i linijama poklopca motora, a tu su i novi usisnici vazduha. Zadnji kraj je dobio nove svetlosne grupe i preoblikovani branik. Novi A3 je nešto širi i duži nego do sada.

Nove felene od 16 inča su deo standardnog paketa, a one od 17 i 18 inča su opcione. LED prednja svetla dobijaju se u standardnoj opremi, a matrix LED tehnologija je na listi opcija. Standardna oprema obuhvata i digitalnu instrument tablu, kožni multifunkcionalni upravljač i dvozonski klima uređaj. Veća digitalna tabla od 12,3 inča je opciona, kao i prikazivanje podataka na vetrobranu u boji.

Audijev Car-to-X softver komunicira sa saobraćajnom infrastrukturom, prepoznaje saobraćajne znakove i komunicira sa ostalim Audijevim vozilima kako bi u realnom vremenu sakupljao podatke o uslovima u saobraćaju i parking mestima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here