Tarschi Berardo sa BMW i8 tehnologijom

0
27

Italijanska kompanija Taraschi vratila se na scenu sportskim modelom Berardo, koji je istorijiski zasnovan na trkačkim modelima ove marke od pre 65 godina, a u današnjoj verziji koristi tehnologiju modela BMW i8.

Model ima novu, ručno napravjenu aluminijumsku karoseriju, koja je duža od i8. Zaobljene linije, veliki otvor na prednjem poklopcu i originalno dizajnirane svetlosne grupe na prednjem i zadnjem kraju čine izgled ovog automobila specifičnim.

Prva stvar koja pada u oči pri pogledu na unutrašnjost je kombinacija kože i drveta smeđe boje. Zadržani su tasteri i prekidači iz BMW modela, kao i opšti oblik centralne konzole sa prepoznatljivim ventilacionim otvorima, ekranom za multimediju i palicom menjačkog sistema. Zadržana su i specifična vrata modela i8.

Berardo koristi hibridni pogon pomenutog nemačkog modela u kojem se kombinuju 1,5 litarski benzinac sa tri cilindra i električni agregat. Traschi je izvršio određena podešavanja pogonske jedinice, pa je snaga povećana sa 378KS na 425KS. U ponudi su i specifikacije od 475KS i 526KS, što je mnogo snage za vozilo težine 1.500kg.

Tjunirani pogon omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 3,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 280km/h. BMW je završio proizvodnju modela i8, ali će on nastaviti da živi u ovoj novoj formi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here