Svi primerci Polestara 2 moraju na popravku

0
116
NAS SPONZOR

Upravo u vreme kada je objavljeno da je Polestar 2 postao jedan od tri najprodavanija električna modela na specifičnom tržištu Norveške stigla je i informacija da će svih 2.200 do sada isporučenih primeraka morati da budu opozvani na popravku jer postoji mogućnost da se automobil zbog softverske greške jednostavno isključni tokom vožnje.

Ukoliko se to desi, ne postoji mogućnost da vozač ponovo pokrene vozilo i jedina opcija je prevoz šlepom do servisa. Neki vlasnici čekaju više od mesec dana da im vozila budu popravljena.

Švedski finansijski list Dagens industri otkrio je da će kompanija povući na popravke sve do sada isporučene primerke Polestara 2. U Švedskoj su se dogodila tri slučaja gašenja automobila tokom vožnje, ali ni u jednom nije usledila saobraćajna nesreća.

Brant Elis iz Polestarovog odeljenja za odnose sa javnošću rekao da kočnice, upravljanje i ostali sistemi i dalje funkcionišu nakon što se isključi motor, što verovatno objašnjava zašto nije bilo nesreća. Softverski problem je kritičan za bezbednost vozila i zato su svi primerci Polestara 2 morali biti opozvani.

Za sada nema informacija o tome na koji će način akcija biti obavljena niti koliko će trajati popravke.

U međuvremenu, vlasnici ovog modela počeli su prijavljuju upravo ovakav problem. Jedan kupac iz Belgije opisao je kako je njegov Polestar 2 prestao da funcioniše posle samo 998 pređenih kilometara i 7 dana upotrebe, a na popravci se nalazi od 15. septembra. Prema objašljenju koje je dobio iz servisa, problem je u bezbednosnom uređaju koji povezuje visoku voltažu i motor u zadnjem delu vozila.

Polestar se zvanično još nije oglasio povodom ovih informacija.

Prethodni tekstNovitec tjunirao Ferrari Monzu SP1
Sledeći tekst2021 BMW 128ti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here