2021 BMW 128ti

0
283
NAS SPONZOR

BMW je predstavio model 128ti, novu dinamičnu verziju hečbeka Serije 1, koja u katalogu zauzima poziciju ispd M135i sa pogonom na svim točkovima. BMW je saopštio da ovaj model nudi “nefiltrirano” iskustvo u vožnji u poređenju sa M135i, koji je teži za 80kg.

Nemačka kompanija ovim modelom vraća u upotrebu istorijsku oznaku Turismo Internazionale posle više od 20 godina. Automobil ima pogon na prednjim točkovima kao i ostatak nove Serije 1 i pozicioniran je kao konkurent Volkswagen Golfu GTI i Ford Focusu ST.

Ovaj model koristi ublaženu verziju M turbo agregata zapremine dva litra i sa četiri cilindra, koji u ovoj specifikaciji proizvodi 265KS i 400Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 6,1 sekundi, što je za 1,3 sekundu sporije od M verzije ove serije, ali i za punu sekundu brže od standardnog 120i. 128ti troši od 6,1 do 6,4 litre goriva na 100km i emituje od 139 do 148g/km CO2.

Model stiže na tržište isključivo sa osmostepenim automatskim menjačem. BMW objašnjava da automatska transmisija omogućava brže ubrzanje i da je procenjeno da bi udeo manuelnih menjača u prodaji bio ispod trećine automobila.

BMW 128ti ima specijalno podešeno M Sport ogibljenje u standarndom paketu sa kojim je za 10mm niži od regularne Serije 1. Iz M135i su preuzete kruće antirol šipke i kruće opruge. BMW je pokušao da eliminiše pojavu skretanja vozila pri jačem dodavanju gasa, što je karakteristično za snažne automobile sa prednjim pogonom, a Torsen diferencijal ograničenog proklizavanja povećava prianjanje pneumatika i stabilnost kada se manevriše pri većim brzinama.

Kočioni sistem je u potpunosti prenesen iz M135i i sastoji se od diskova prečnika 360mm sa četvoroklipnim čeljustima napred i diskova od 300mm sa plutajućim čeljustima nazad.

Pojačavanje zvuka motora u kabini je još jedan element po kojem se 128ti razlikuje od ostalih modela iz Serije 1, a ova funkcija stvara “bogato zvučno sportsko iskustvo za vozača”. Automobil spolja nije glasniji u odnosu na ostale.

Model ima M Sport stilski paket za eksterijer, a detalji maju završnu obradu crne boje ako je karoserija crvena ili opciono mogu biti izbegnuti. Dostupan je i novi dizajn felni od 18 inča, kao i brojna stilska unapređenja iz M Sport odeljenja, poput crnog prednjeg splitera i zadnjeg spojlera, karbonskog zadnjeg difuzora i kućišta retrovizora. U ponudi su i dvobojne felne od 19 inča.

Unikatna kombinacija boja primenjena je i u kabini, koja se ističe po crvenim detaljima i šavovima na sedištima, naslonima za ruke, panelu sa instrumentima i tepisima. Enterijer je u ostalim detaljima identičan ostatku Serije 1. Opciono se može dobiti digitalna instrument tabla sa prikazivanjem podataka na vetrobranu.

Prethodni tekstSvi primerci Polestara 2 moraju na popravku
Sledeći tekstDacia Spring- najjeftiniji automobil na struju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here