2021 BMW 128ti

0
16

BMW je predstavio model 128ti, novu dinamičnu verziju hečbeka Serije 1, koja u katalogu zauzima poziciju ispd M135i sa pogonom na svim točkovima. BMW je saopštio da ovaj model nudi “nefiltrirano” iskustvo u vožnji u poređenju sa M135i, koji je teži za 80kg.

Nemačka kompanija ovim modelom vraća u upotrebu istorijsku oznaku Turismo Internazionale posle više od 20 godina. Automobil ima pogon na prednjim točkovima kao i ostatak nove Serije 1 i pozicioniran je kao konkurent Volkswagen Golfu GTI i Ford Focusu ST.

Ovaj model koristi ublaženu verziju M turbo agregata zapremine dva litra i sa četiri cilindra, koji u ovoj specifikaciji proizvodi 265KS i 400Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 6,1 sekundi, što je za 1,3 sekundu sporije od M verzije ove serije, ali i za punu sekundu brže od standardnog 120i. 128ti troši od 6,1 do 6,4 litre goriva na 100km i emituje od 139 do 148g/km CO2.

Model stiže na tržište isključivo sa osmostepenim automatskim menjačem. BMW objašnjava da automatska transmisija omogućava brže ubrzanje i da je procenjeno da bi udeo manuelnih menjača u prodaji bio ispod trećine automobila.

BMW 128ti ima specijalno podešeno M Sport ogibljenje u standarndom paketu sa kojim je za 10mm niži od regularne Serije 1. Iz M135i su preuzete kruće antirol šipke i kruće opruge. BMW je pokušao da eliminiše pojavu skretanja vozila pri jačem dodavanju gasa, što je karakteristično za snažne automobile sa prednjim pogonom, a Torsen diferencijal ograničenog proklizavanja povećava prijanjanje pneumatika i stabilnost kada se manevriše pri većim brzinama.

Kočioni sistem je u potpunosti prenesen iz M135i i sastoji se od diskova prečnika 360mm sa četvoroklipnim čeljustima napred i diskova od 300mm sa plutajućim čeljustima nazad.

Pojačavanje zvuka motora u kabini je još jedan element po kojem se 128ti razlikuje od ostalih modela iz Serije 1, a ova funkcija stvara “bogato zvučno sportsko iskustvo za vozača”. Automobil spolja nije glasniji u odnosu na ostale.

Model ima M Sport stilski paket za eksterijer, a detalji maju završnu obradu crne boje ako je karoserija crvena ili opciono mogu biti izbegnuti. Dostupan je i novi dizajn felni od 18 inča, kao i brojna stilska unapređenja iz M Sport odeljenja, poput crnog prednjeg splitera i zadnjeg spojlera, karbonskog zadnjeg difuzora i kućišta retrovizora. U ponudi su i dvobojne felne od 19 inča.

Unikatna kombinacija boja primenjena je i u kabini, koja se ističe po crvenim detaljima i šavovima na sedištima, naslonima za ruke, panelu sa instrumentima i tepisima. Enterijer je u ostalim detaljima identičan ostatku Serije 1. Opciono se može dobiti digitalna instrument tabla sa prikazivanjem podataka na vetrobranu.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here