Pariz: Ferrari Monza SP1 i SP2

0
181

Ferrari je u Parizu svetskoj javnosti prikazao eksluzivne modele iz ograničene serije Icona pod oznakama Monza SP1 i SP2 sa V12 motorima i cenom od oko 3 miliona EUR.

Ovo su prvi modeli iz serije koja je posvećena najpoznatijim modelima legendarne italijanske marke. SP1 i SP2 su posveta trkačkim modelima Barchetta iz pedesetih – prvenstveno 750 Monza i 850 Monza. Ove automobile moći će da kupe samo najlojalnije Ferraijeve mušterije.

 

  

SP1 i SP2 mogu da se voze po običnim putevima. SP1 je jednosed, a SP2 ima i sedište za suvozača. Karoserije su napravljene od karbonskih vlakana i unikatne su za svaki model. Odsustvo vetrobrana i krova omogućilo je da automobili imaju izazovnije proporcije, kažu u Ferrariju.

Uska vrata otvaraju se prema napred, a prednji karoserijski poklopac pričvršćen je šarkom sa prednje strane, po ugledu na Barchetta modele. Za potrebe aerodinamike i komfora vozača, Ferrari je razvio  “virtuelni vazdušni štit” ispred upravljača, kojim se manipuliše kretanjem vazduha oko onih unutra.

Ispod karoserije, oba modela imaju motor zasnovan na agregatu iz 812 Superfast, odnosno najsnažniji Ferrarijev V12. Ova 6,5 litarska jedinica proizvodi 800KS i 714Nm, što omogućava deklarisano ubrzanje od 0-100km/h za 2,9 sekundi. Maksimalna brzina je oko 300km/h.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here