Pariz: Peugeot e-Legend

0
186

Među brojnim konceptualnim automobilima na Sajmu automobila u Parizu ističe se Peugeot e-Legend, koji je urađen u retro stilu, po ugledu na stari 504 kupe. Električni koncept je nagoveštaj budućnosti ove marke, ali bi mogao da se nađe i u serijskoj proizvodnji  posle 2020. godine, izjavio je direktor Peugeota Žan-Filip Imperato (Jean-Philippe Imperato).

Peugeot e-Legend poseduje napredni, potpuno električni pogon i tehnologiju za autonomnu vožnju, a ova rešenja ukomponovana su sa retro izgledom i odgovarajućim enterijerom. Ljubitelji ove marke već su pokrenuli peticiju sa zahtevom da Peugeot zaista napravi serijsku verziju.

  

Nama se veoma dopada, ali ne može se reći da je u planu. Ali mogli bismo da ga napravimo ako bismo poželeli”, rekao je Imperato u Parizu.

Peugeot je fokusiran na ispunjavanje strogih propisa o smanjenju emisija CO2 i želi da dostigne granicu od 95g/km CO2 od 2020. godine da ne bi plaćao kazne. Imperato je naglasio da će kompanija sigurno ispuniti taj cilj.

On je najavio da bi budući modeli visokih performansi ove marke mogli da koriste novi plag-in hibridni pogon, koji je predstavljen u Parizu. Nova benzinsko-električna kombinacija proizvodi 300KS, a snaga se prenosi na sve točkove. Plag-in hibridni pogoni od 300KS ili 225KS počeće da se ugrađuju u 3008 i 508 od sledeće jeseni.

Prikazani koncept je manje radikalan u pogledu dizajna, sa uobičajenim oblikom prozora i realnim prepustima, a felne imaju prečnik od 19 inča. Automobil je dugačak 4.650mm, širok 1.930mm i visok 1.370mm, što ne odstupa od dimenzija savremenog kupea.

Šef dizajna u Peugeotu Žil Vidal naglasio je da bi želeo da iskoristi linije branika sa ovog koncepta na budućim serijskim modelima, ali je rekao da je to teško postići zbog konpleksnosti savremenih rešenja usled zahteva da se ispune bezbednosne norme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here