Pariz: Honda CR-V Hybrid

0
255

Evropsku premijeru na automobilskoj manifestaciji u Parizu imala je hibridna verzija SUV modela Honda CR-V, a ključni podatak je potrošnja benzina od 5,3l/100km tokom zvaničnih testova. Hibridni CR-V prikazan je u potpuno serijskom trimu.

U automobil je ugrađen potpuno novi Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) hibridni pogon, koji se sastoji od električnog agregata, dvolitarskog benzinskog motora i odvojenog električnog generatora. Ukupna snaga ovog sistema je 183KS i 315Nm maksimalnog obrtnog momenta.

 

Novi sistem koristi fiksirani prenosni stepen umesto konvencionalnog menjača u nameri da se smanje masa i veličina. Kupci mogu da biraju između varijanti sa pogonom na prednjim ili svim točkovima.

Sistem se automatski prebacije na jedan od tri režima rada – električni, hibridni ili benzinski – u zavisnosti od uslova i načina na koji se automobil vozi. Potpuno električni i hibridni mod predviđeni su za lakšu vožnju i manje brzine. Benzinski motor se uključuje da bi pogonio prednje točkove, ali i da napaja električni agregat i puni bateriju.

Hibridni CR-V sa prednjim pogonom postiže prosečnu potrošnju od 5,3l/100km, a deklarisana emisija CO2 je 120g/km za verziju sa prednjim pogonom i 126g/km za pogon na svim točkovima.

Hibridni CR-V prikazan je u Parizu pored varijanti sa novim benzinskim motorima, a izložena je i praktičnija verzija sa sedam sedišta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here