Peking: Honda SUV e:concept

0
146
NAS SPONZOR

Honda je na Sajmu automobila u Pekingu predstavila SUV e:concept, koji najavljuje budući kompaktni korosver sa elektirčnim pogonom. Automobil je namenjen kineskom tržištu, ali Honda nije odbacila mogućnost da ga ponudi i na evropskom tržištu.

Krosover ima izduženi prednji segment i povučenu kabinu, sa uskim LED svetlosnim grupama povijenim unazad. Prednja svetla su povezana tankom LED trakom. Koncept ima dvoja vrata, ali se očekuje da će serijska verzija imati četiri.

Honda nije objavila tehničke detalje o konceptu, ali se očekuje da će krosover koristiti isti električni motor na zadnoj osovini od 155KS kao hečbek Honda E. Zbog veće težine Honda bi mogla da ugradi bateriju većeg kapaciteta od jedinice od 35,5kWh iz malog hečbeka.

Hondina e platforma podržava brzo punjenje baterije do 80% kapaciteta za oko 30 minuta, odnosno za oko 9 sati upotrebom kućnog punjača.

U kabini se očekuje sličan dizajn iz Honde E sa velikim ekranima i monitorima od šest inča u uglovima koji funkcionišu kao retrovizori. Multimedijalni sistem će biti komplmentiran najnovijim Hondinim Connect sistemom sa AI asistentom, povezivanjem pametnih telefona i osvežavanjem softvera putem interneta.

Honda je saopštila da će serijski krosover raspolagati sa bezbednosnom asistencijom koja pokriva pun krug oko vozila sa unapređenim funkcijama prepoznavanja, predikcije i donošenja odluka od sadašnje tehnologije. To sugeriše da će krosover biti napredniji u smislu autonomne vožnje od svih aktuelnih Hondinih modela.

Prethodni tekstPolestar Precept koncept ide u proizvodnju
Sledeći tekstTesla Model S Plaid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here