Tesla Model S Plaid

0
71

Tesla je predstavio Model S Plaid, novu najsnažniju verziju svoje velike električne limuzine. Proizvodnja novog modela počinje krajem sledeće godine.

Model je predstavljen tokom Telsine onlajn prezentacije Battery Day. Automobil će koristiti tri motora i proizvoditi više od 1100KS. Ubrzanje od 0-100km/h trajaće manje od 2 sekunde, a maksimalna brzina biće 320km/h. Tesla tvrdi da će ovo biti najsnažniji serijski automobil u svetu i sa najboljim ubrzanjem.

Na ovom događaju najavljena je i baterija većeg kapaciteta, unapređenje baterijske tehnologije, kao i autonomija od 830km sa jednim punjenjem. Početna cena modela trebalo bi da bude oko 140.000 dolara.

Tokom prezentacije emitovan je video snimak kruga Modela S Plaid na stazi Laguna Seka, a postignuto vreme je 1:30.3, što je za 6 sekundi brže od prototipa koji je testiran na istoj stazi 2019. godine.

Kompanija nije predstavila detalje dizajna eksterijera. Prototipovi su ranije uočeni na testovima na Nirburgringu sa dramatičnim aero paketom, ali novi video sugeriše da je stil ipak ublažen za serijsku proizvodnju, sa umerenijim zadnjim spojlerom i nešto većim klirensom.

Američka kompanija najavila je povratak na Nirburgring kasnije ove godine da bi pokušala da obori rekord Porsche Taycana Turbo S.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here