Polestar Precept koncept ide u proizvodnju

0
146
NAS SPONZOR

Kada je Polestar u aprilu predstaviop koncept Precept saopšteno je da ime označava “manifest stvari koje dolaze”. Sada je ova švedska marka, koja je zajendo sa Volvom u vlasništvu kineskog Geelyja, potvrdila da će koncept ići u serijsku proizvodnju.

Informacija je objavljena tokom manifestacije Auto China 2020 u Pekingu.Precept je prvi komcept koji je napravljen u potpunosti pod brendom Polestar, Prethodni koncepti su bili modeli Volva koji su evlouirali u Polestar 1 i Polestar 2.

Precept je velika električna GT limuzina sa novom interpretacijom Volvovog dizajnerskog stila. Pošto ima električnoi pogon, vozilu nisu potrebni usisnici, pa se Polestar koncentrisao na takozvanu smart zonu, gde su na istaknutiji način smešteni senzori koji pomažu vozaču. Tamni pragovi vizuelno spuštaju vozilo iz profila.

“Potrošači žele promenu iz ove industrije – ne samo snove. Sada Precept šalje još snažniju poruku. Posvećeni smo smanjenju uticaja na okolinu od strane naših automobila i poslova. Cilj treba da bude klimatska neutralnost, čak i ako priznajemo da je to dugoročni cilj”, izjavio je direktor Polestara Tomas Ingenlat.

Precept ukabini koristi održive materijale poput recikliranih PET boca, starih ribarskih mreža, recikliranog vinila i kompozitnog materijala koji je upotrebljen i za određene komponente eksterijera.

Za sada nije poznato koliko će se inovativnih elemenata iz ovog koncelta naći u serijskom vozilu. Na primer, lidar senzori su smešteni u prednjem delu krova, što ukazuje na mogućžnost autonomne vožnje određenog stepena. I sam krov je neobično dizajniran, pošto je jednim delom napravljen od stakla, a zadnji segment pokriva karoserija, tamo gde se obično nalazi prozor. Kamera oja je usmerena unazad osigurava pogled iza vozila.

Funkcije multimedijlanog sistema i sdaržaji prikazuju se na ekranu dijagonale 15 ična u vertikalnoj orijentaciji. Sistem je zasnovan na androidu, a imao je premijeru u Polestaru 2. Za ovu tehnologiju se sa sigurnošu može reći da će naći mesto u serijskom vozilu.

Prethodni tekstF1: Honda napušta F1…ponovo
Sledeći tekstPeking: Honda SUV e:concept

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here