Ferrari Portofino M

0
172
NAS SPONZOR

Ovo je novi Ferrari Portofino M, evolucija GT modela sa tvrdim sklopivim krovom koji sada nudi bolje performanse i unapređenu upravljivost, kao i uglađeniju vožnju pri nižim brzinama.

M je oznaka za reč “Modificata”, a u Ferrariju kažu da se ova nomenklatura odnosi na “automobile koji su prošli evoluciju koja im je pojačala performanse”. Portofino M je dobio revidirani twin-turbo V8 motor i novi osmostepeni automatski menjač umesto jedinice sa sedam stepena prenosa.

3,9 litarski motor proizvodi 620KS (20KS više nego do sada), a maksimalni obrtni momenat ostaje 760Nm. Rezultat je skraćenje ubrzanja od 0-100km/h za jednu desetinku. Deklarisano vreme je 3,45 sekundi, a do 200km/h automobil stiže za 9,8 sekundi. Maksimalna brzina je preko 318km/h.

Nova transmisija sa dva kvačila bliska je rešenju iz SF90 Stradale i ovo je prvi osmostepeni menjač koji se ugrađuje u jedan Ferrarijev kabriolet. Prvih sedam stepena su kraći nego kod starog menjača, što je omogućilo ubedljivije ubrzanje, a osma brzina predviđena je za prijatniju vožnju pri većim brzinama.

Pored toga, novi menjač je manji za 20% od stare jedinice i bilo ga je moguće smestiti niže, što je spustilo težište vozila.

Portofino M je dobio dodatni režim Race na kontrolnom panelu Manettino na upravljaču. Ovaj mod koristi sistem Ferrari Dynamic Enhancer, koji je prethodno viđen u modelu 488 Pista. Ovde se koristi modulacija kočnica za poboljšanje upravljanja automobilom kada se vozi na samoj granici, čime se smanjuje potreba za korekcije upravljačem kada se desi proklizavanje.

Portofino M je blago restilizovan u odnosu na dosadašnju verziju. Branici imaju nešto izraženiji sportski karakter. Proširena je ponuda dodatne opreme u kabini, pa je sada dostupna i funkcija grejanja sedišta, što čini prijatnijom vožnju sa otvorenim krovom u svežijim krajevima.

Novi Portofino M već može da se poruči, a prve isporuke uslediće u drugom kvartalu 2021. godine.

Prethodni tekstToyota Yaris Cross sa GR paketom
Sledeći tekstOsveženo lice i enterijer Jaguara F-Pace

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here