Osveženo lice i enterijer Jaguara F-Pace

0
183
NAS SPONZOR

Najprodavaniji Jaguarov model F-Pace temeljno je prerađen na sredini proizvodnog veka. Karoserija je restilizovana, kabina potpuno redizajnirana i uvedeni su novi blagi hibridni i plag-in hibridni pogoni.

Prednji kraj je dobio revidirana LED svetla po ugledu na I-Pace, kao i povećanu rešetku ispred hladnjaka, a i zadnji kraj je dobio LED svetlosne grupe.

Značajnije izmene desile su se u kabini, koja je dobila centralno postavljeni 11,4 inčni zakrivljeni HD ekran osetljiv na dodir i najnoviji Pivi Pro multimedijalni sistem, kao i Apple CarPlay i Android Auto funkcionalnost.

Jaguar je saopštio da se 90% komandi može zadati sa dva dodira na početnom meniju. Prednji panel podeljen je na dve sekcije. Gornji deo može imati završnu obradu od drveta ili aluminijuma, a kontrastni donji deo presvučen je kožom.

Potpuno je novi i kontroler na centralnoj konzoli. Paneli vrata imaju veće prostore za predmete poput boca, a električne kontrole za prozore premeštene su bliže ručkama radi lakšeg dohvatanja.

U ponudi motora su tri dizelaša, dva benzinca i plag-in hibridni sistem. Svi modeli imaju standardno pogon na svim točkovima i osmostepeni automatski menjač.

Svi dizelaši imaju blagu hibridnu asistenciju na 48V. Ponuda počinje sa dvolitarskom jedinicom sa četiri cilindra u specifikacijiama od 163KS i 205KS. Najsnažniji dizelaš je trolitarski agregat sa šest cilindara od 300KS. Ovaj model ubrzava od 0-100km/h za 6,1 sekundu, a troši 7,4 litara goriva na 100km.

Od benzinaca kupci mogu da biraju dvolitarski četvorocilindraš od 250KS i novi blagi hibrid sa agregatom od tri litra i šest cilindara u kombinaciji sa kompresorom. Njegova snaga je 400KS, a F-Pace sa ovim pogonom ubrzava do stotke za 5,1 sekundu.

Vrh ponude čini novi P400e plag-in hibridni model koji koristi dvolitarski turbo benzinski motor, bateriju kapaciteta 17,1 kWh i električni agregat. Kombinovana snaga sistema je 400KS u 640Nm, što omogućava ubrzanje od 0-100km/h za okruglo 5 sekundi. Deklarisana potrošnja je 2,2l/100km, a emisija CO2 samo 49g/km. Kada je baterija potpuno napunjena, automobil može da pređe 53km korištenjem samo električne energije.

Cene osveženog Jaguara F-Pace u Britaniji su od 40.860 do 64.990 funti.

Prethodni tekstFerrari Portofino M
Sledeći tekstBMW predstavio novi M4

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here