Ženeva: Ferrari 488 Pista

0
735
NAS SPONZOR

Ferrari je za Sajam automobila u Ženevi pripremio svetsku premijeru modela 488 Pista, žestoke verzije uspešnog serijskog modela 488 GTB.

U automobil je ugrađen poznati 3,9 litarski V8 benzinski motor sa dva turba, koji proizvodi 720KS i 770Nm maksimalnog obrtnog momenta. Zanimljivo je da su te brojke identične vrednostima koje postiže McLaren 720S.

  

Zahvaljujući merama za uštedu težine, 488 Pista je težak 1280kg, dok je standardni 488 GTB težak 1370kg. To znači da je novi Ferrarijev specijalista za staze težak isto koliko i McLaren 720S bez radnih tečnosti. Ferrari je u izradi svog automobila koristio aluminijum i karbonska vlakna.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 2,8 sekundi, a maksimalna brzina 338km/h.

Prema izveštajima sa staze Fiorano, 488 Pista je brži od supermodela LaFerrari. U Ferrariju kažu da je novi model razvijen uz direktnu primenu iskustava iz svetskog Endurance šampionata, gde italijanski proizvođač nastupa sa modelom 488 GTE.

Ključ za vrhunske performanse je vertikalna sila koja pritiska vozilo, koja je povećana za 20% u odnosu na 488 GTB. Pista raspolaže i sa S-Duct sistemom po ugledu na prednji deo iz Ferrarijevog vozila u F1, a unapređenju aerodinamičkih vrednosti doprineo je i redizajnirani prednji spliter koji snažno usisava vazduh.

Zadnji spojler je viši i duži u odnosu na regularni 488. Ferrari je izvršio i rekalibraciju sedmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom. Felne su napravljene od karbona, a na njih su postavljeni pneumatici michelin Pilot Sport Cup 2.

Prethodni tekstTržište: Uspešna godina za PSA, Opel smanjio gubike
Sledeći tekstOpel podrška sportistima, naučnicima i muzičarima – „Opel za medalju”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here