Početna Vesti Auto Noviteti 2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

0
85

Alfa Romeo je u godini u kojoj obeležava 110 godina postojanja dodelio isti tretman modelu Stelvio Quadrifoglio kakvim je unapređena Giulia Quadrifoglio. Brzi SUV je dobio više bezbednosne opreme, stilski je unapređen i nešto glasniji.

Spoljašne izmene obuhvataju nova zadnja LED svetla sa tamnijim kućištima i felne od 21 inča. Paleta boja karoserije proširena je varijantama crvene, žute i zelene. Zelena je posveta modelu Montreal sa V8 motorom iz 1970. godine.

Centralna konzola je blago redizajnirana i dobila je dodatni prostor za predmete, nov je i upravljač, kao i trim za kabinu. Na listi opcione opreme su Sparco sportska sedišta sa strukturom od ugljeničnih vlakana. Najsnažniji Stelvio dobio je i poboljšani multimedijalni sistem iz Giulije. Novi element je Performance Pages, koji prikazuje parametre poput turbo pritiska, količinu generisane snage u realnom vremenu i štopericu.

Nove Boschove bezbednosne tehnologije su asistencija za vožnju unutar saobraćajne trake, adaptivni tempomat, aktivno pokrivanje slepih tačaka, prepoznavanje saobraćajnih znakova i asistencija za gužvu u saobraćaju.

Na automobilu nema mehaničkih izmena, što znači da Stelvio sa zelenom detelinom koristi isto 2,9 litarski V6 motor i dva turba, koji proizvodi 510KS i 600Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,8 sekundi, a maksimalna brzina 305km/h. Snaga se prenosi na sve točkove.

Za entuzijaste koji žele da se njihov automobil izdvaja i zvukom Alfa je ponudila Akrapovič titanijumski izduvni sistem sa dualnim modom rada.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here