Renault priprema dva električna SUV modela

0
90

Renault će do 2022. godine predstaviti dva nova električna SUV modela na CMF-EV platformi, potvrđeno je iz uprave francuske kompanije. Prvi će biti veličine Kadjara, a drugi će biti krosover prilagođen aktuelnom trendu.

Šef odeljenja za električna vozila u Renaultu Žil Norman izjavio je da to sigurno neće biti hečbek, ali da mora biti aerodinamičniji od tipičnog modela ovog tipa. „U svetu električnih vozila, osetljivi smo na aerodinamički otpor, odnosno na efikasno strujanje vazduha oko vozila“, izjavio je Norman. On je rekao da bi sa novim rešenjima, taj model mogao da ima autonomoju od oko 550km.

Nova CMF-EV platforma, najavljena konceptom Renault Morphoz, omogućava menjanje dužine, širine i visine vozila, ali je ograničena na kompaktna vozila srednje veličine, objasnio je Norman.

Aktuleni Renault Zoe ima autonomiju od 280km, ali Norman priznaje da je većim električnim modelima potrebna i veća autonomija. On je rekao da će novi modeli sa jednim punjenjem baterije moći da pređu 550km.

Do 2022. godine Renault i Dacia će zajedno u ponudi imati osam električnih modela. Većina će biti manji automobili, poput modela Zoe, Twizy i buduće Dacije Spring, ali će novi par modela iz C segmenta ili veći ponuditi znatno bolju praktičnost i autonomiju.

Utvrdili smo da ima prostora ispod Zoe, ali još veća očekivanja imamo od segmenta iznad Zoe. Ljudi shvataju da su elektirčna vozila bezbedna, da se u njima uživa i da se sada sa njima može obaviti znatno duže putovanje u poređenju sa prvim električnim modelima”, rekao je Norman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here