2020 Genesis G80

0
63

Hyundai je predstavio drugu generaciju luksuznog modela Genesis G80, koji će biti konkurent BMW Seriji 5 i Mercedesu E klase na tržištima Severne Amerike, Australije, Rusije, Bliskog istoka i Južne Koreje.

Na G80 je primenjen novi dizajnerski jezik koji predstavlja značajan otklon od prethodnika. Prednjim delom dominira velika maska sa LED svetlima, a ista tehnologija primenjena je i u zadnjim svetlosnim grupama. U opštim proporcijama primećuje se uticaj izgleda Mercedesove S klase i CLS-a, a u je i mnogo hroma koji naglašavaju pompezni izgled.

U kabini, dizajneri Genesisa dali su prioritet minimalizmu. Slot sa ventilacionim otvorima proteže se punom širinom centralne konzole i razdvaja donji element od drveta i gornji presvučen kožom. Iznad ventilacionih otvora je veliki ekran dijagonale 14,5 inča, koji se može kontrolisati i rotacionim elementom na centralnoj konzoli.

Preko ekrana se upravlja većinom sistema za multimediju i navigacijom, a tu su i fizički tasteri za klima uređaj. Upravljač liči na onaj iz modela i20, ali sa mnogo luksuznijom završnom obradom.

Inženjeri su se potrudili da smanje veličinu A stubova, kako bi poboljšali vidljivost i postigli efekat prozračnosti u kabini. Istovremeno je smanjena i visina centralne konzole, pa je u prednjem delu ostvareno ono što u Genesisu nazivaju “panoramskim pogledom”. U odnosu na prethodnika, povećan je prostor za glave i noge putnika.

U novi G80 će se ugrađivati tri motora, uključujuči benzinske i dizelske jedinice. Dizelaš ima zapreminu 2,2 litra i proizvodi 210KS i 440Nm, Prvi benzinac je 2,5 litarski turbo četvorocilindraš od 300KS i 421Nm, a drugi je 3,5 litarski V6 koji isporučuje 380KS i 530Nm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here