Sport Auto Nordschleife brzi krug u Mercedes A45S

0
36

Kristian Genhart je za Sport Auto ispitao mogućnosti trenutno najbržeg „hot heča“ i zabeležio 7:48.8. Iako u pitanju nije zvanično postavljeno vreme od Mercedes fabričkog tima, način i brzina novog A45S govore dosta o tome koliko je „mega hot heč“ klasa podigla lestvicu, ali i cenu.

Voženi A45S je potpuno fabrički automobil sa izuzetkom što su korišćene vrlo agresivne polu-slik Pirelli Tropheo R gume. Sa druge strane, videćete i kako se automatski menjač u jednom trenutku vidno zbunio i odabrao neutral, a vrlo iskusni vozač bez ikakve drame ga ponovo vraća u „D“…

Pre nego pomislite da su vremena koja su postavljena sa Reno Megane Trophy-R ili Honda Civic Type-R automobilima bolja, treba reći da je Sport Auto nezavisni časopis koji prave performanse automobila testira uz pomoć nekolicine vrlo brzih, redakcijskih, vozača koji voze potpuno serijske automobile.

Iako fabrike tvrde da za postizanje rekorda koriste serijske automobile, to su vrlo labave smernice gde niko neće otvoreno reći da li je na Hondi „odvrnut“ pritisak na turbini niti da li je Reno imao neka dodatna podešavanja na ogibljenju koja nisu fabrički dostupna na serijskom automobilu. Takođe, treba reći da je Reno prvi proizvođač koji je otvoreno ponudio kupcima automobil koji je vrlo sličan onome koji je oborio rekord tako da je možda jasno koliko zapravo više novca treba da se uloži da bi ste imali automobil sličan onome što fabrike tvrde da je „serijsko“.

Dakle, „običan“ Megane Trophy košta u osnovnoj verziji 32.000€, dok je Trophy-R u limitiranoj seriji dostupan po početnoj ceni od oko 50.000€, na šta treba još dodati oko 20.000€ za karbonske točkove i kočioni sistem koji su bili prisutni na automobilu koji trenutno drži rekord na Ringu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here