Bandini Dora – Đuđarov električni dvosed  

0
20

Kompanija GFG Style predstavia je električni dvosed sportskih performansi Bandini Dora. Za dizajn je zaslužna dizajnerska kuća Đuđaro, a rezultat je izdužena karoserija bez krova i sa minimalnim prepustima.

Prednji kraj je naglašen velikim, fragmentovanim svetlosnim grupama između kojih se nalazi otvor za vazduh. Izlomljene bočne linije završavaju se zadnjim krajem sa tankim i povezanim svetlosnim grupama i velikim krilom.

Automobil poseduje zaštitni „rolbar“ koji povezuje prednji i zadnji kraj. Strukturni stubovi protežu se pored vetrobrana i iznad prozora, a potom se utapaju u zadnje krilo.

U kabinu se ulazi kroz vrata koja se otvaraju vertikalno. Između vozača i suvozača je strukturni most, a sedišta su napravljena od kombinacije karbona i kože. Trkački ugođaj naglašen je mogućnošću pomeranja stuba upravljača i papučica. Da bi vozač bio fokusiran na put, u kabini nema nikakvih prekidača. Umesto toga, komande su na upravljaču iza kojeg je smešten digitalni displej, a u sredini centralne konzole je ekran osetljiv na dodir.

Dramatičan stil vozila ispraćen je snagom od 400kW koju proizvode dva elektro-motora. Bandini Dora ubrzava od 0-100km/h za 3,3 sekunde, a maksimlana brzina je 250km/h. Autonomija sa jednim punjenjem baterije je 450km.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here