Renault Megane R.S TROPHY-R: Nordschleife za 7:45

0
262
2019 - Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R : record au Nürburgring

Renault predstavlja MEGANE R.S. TROPHY-R, novi nastavak sage započete pre 15 godina. Kao i njegovi legendarni prethodnici, i novi model je postavio novi rekord staze Nordschleife u klasi serijskih automobila sa prednjim pogonom.

U skladu sa tradicijom Renault Sporta, MEGANE R.S. TROPHY-R nove generacije vrhunske performanse ne duguje samo sirovoj snazi.

TROPHY-R je lakši od RS Trophy modela za 130kg, ima specijalizovane aerodinamičke dodatke i unapređeno ogibljenje.

MEGANE R.S. TROPHY-R postavio je novi rekord za serijske automobile sa prednjim pogonom na stazi Nordschleife na Nürburgringu, sa vremenom od 7’40”100 (BTG), a ceo službeni krug Nordschleifea za 07’45’’389.

2019 – Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R : record au Nürburgring

Priča o Meganeu R.S. i „Ringu” traje već više od 10 godina. Započela je 2008. prvim rekordom u kategoriji serijskih automobila sa prednjim pogonom: Megane R.S. R26.R krug oko staze napravio je za 8 minuta i 17 sekundi. Ovaj rekord je 2011. srušila druga generacija Megane-a R.S. Trophy, za čijim je upravljačem bio Laurent Hurgon (8’07”97). Tri godine kasnije, prvi put je probijena magična granica od 8 minuta. Megane III R.S. Trophy-R stazu je prešao za 7’54”36. Bio je i jedan od onih koji su vozili novu generaciju Meganea R.S. TROPHY-R na putu do novog rekorda, u kojem je svaku novu sekundu sve teže dohvatiti.

MEGANE R.S. TROPHY-R u prodaju stiže do kraja 2019. kao ekskluzivna ograničena serija koja će se proizvoditi u nekoliko stotina primeraka. Renault Sport nastavlja da gradi čvrstu saradnju sa partnerima: Akrapovič je razvio izduvni sistem, Brembo kočnice, Bridgestone gume, Öhlins amortizere, a Sabelt školjkasta sedišta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here