Volkswagen: Garancija na baterije 8 godina

0
357
NAS SPONZOR

Većini ljudi je usled sve masovnijeg korištenja prenosivih uređaja poznat koncept degradacije njihovih baterija, kada se kapacitet vremenom smanjuje.

Volkswagen je pokušao da eliminiše bojazni kupaca objavom da će vlasnici vozila iz ID električne porodice moći da računaju na garanicju od minimalno 70% originalnog kapaciteta baterije u periodu od 8 godina ili 160.000 pređenih kilometara.

Garancija važi bez obzira na to da li se koristi brzi punjač. ID vozila mogu da koriste punjače sa snagom punjenja do 125kW. Prema procenama Volkswagena, energiju za 250km vožnje moguće je uneti u bateriju ovakvim punjačem za oko 30 minuta.

Nemački gigant planira da ponudi kupcima specjalni brzi punjač koji može da se koristi kod kuće.

Prvi iz porodice ID biće ID 3, hečbek model veličine Golfa, koji će imati premijeru u septembru, na Sajmu automobila u Frankfurtu. Automobil će se naći u prodaji širom Evrope sledeće godine.

ID 3 će biti ponuđen sa tri opcije za bateriju – od 45kWh, 58kWh i 77kWh – sa autonomijom od 320km do preko 480km. Volkswagen planira da u katalogu ima čak 70 električnih vozila do kraja 2028. godine.

Prethodni tekstPSA proizvodi baterije u Slovačkoj i Španiji
Sledeći tekstRenault Megane R.S TROPHY-R: Nordschleife za 7:45

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here