2020 Alfa Romeo Giulia GTA stiže…uskoro

0
141

Usled otkazivanja Sajma automobila u Ženevi, proizvođači su odlučili da promocije drže ili preko interneta ili na posebnim lokacijama gde će broj zvanica biti manji od 1000, koliko je po aktuelnoj zabrani, zbog Korona virusa, maksimalni broj okupljenih osoba. Alfa će danas, u 16.30 zvanično predstaviti još bržu verziju Giulia modela koja nosi oznaku GTA.

Ono što se očekuje od GTA oznake je ono što se nalazi iza slova “A” odnosno očekuje se da će automobil biti olakšan (Alleggerita).

Sudeći po slici koja je objavljena, čini se da će GTA biti daleko agresivnija aerodinamički, uz očekivano intezivno korišćenje lakih materijala.

Ljubitelji Alfi sigurno sa dosta želje iščekuju šta će italijanska marka da uradi imajući u vidu da su “iz rukava” izvukli davno zaboravljenu GTA oznaku koju je neuspešno pokušao da promoviše model 147.

U paketu sa olakšanjima i aerodinamičkim unapređenjima, treba očekivati bolji kočioni sistem zbog evidentnog napora da se hladan vazduh usmeri ka boku automobila. Sa boljim kočnicama, nekako je i logično da V6 turbo dobije agresivniju mapu koja bi mogla da značajno poveća raspoloživu snagu.

There might be more to today’s reveal than the Giulia GTA as Alfa Romeo has published a subset of teasers on social media. Attached above and below, these might have to do with the rumored GTAm, a track-focused special edition with considerably less weight. Reports say it will lose some of the sound-deadening material and could even forgo the rear seats to make room for a roll cage.

Imajući u vidu da glavni Alfin reper (BMW) već dugi niz godina svoje modele nudi u limitiranim CS/CSL serijama koje nude više snage i manju težinu, jasno je da će i Alfa pokušati na sličan način da potpomogne prodaju. Rekord na Nordšlajfu je, verovatno, ponovo u opasnosti…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here