DS Aero Sport Lounge koncept

0
92

DS je prikazao koncept Aero Sport Lounge, koji predstavlja viziju električnog SUV krosovera za koji se francuska marka nada da će predstavljati revoluciju u segmentu luksuznih automobila zahvaljujući fokusiranosti na efikasnost.

Električni pogon koncepta dizajniran je primenom iskustva iz trkačke serije Formula E. Sastoji se od elektirčnog motora snage 680KS i baterijskog pakovanja kapaciteta 110kWh. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je samo 2,8 sekundi, a autonomija je “preko 640km”.

DS Aero Lonuge je dugačak pet metara  ipostavljen je na velke felne prečnika 23 inča. Između prednjih Matrix LED svetala nalazi se interaktivni ekran sa osvetljenim logom.

Šef dizajna u DS-u Tijeri Metroz objasnio je da velike dimenzije, loša aerodinamika i velika težina tradicionalnih SUV modela znače da oni ne mogu da iskoriste prednosti električnog pogona i da upravo tu nastupa Aero Sport Lounge.

Ovaj koncept dizajniran je s ciljem da kao SUV bude što je moguće aerodinamičniji. Kompanija je objavila da linija krova i felne smanjuju aerodinamički otpor i da prednja maska i branik efikasno usmeravaju vazduh u par bočnih aero kanala.

Metroz je nagovestio da će izgled koncepta uticati na buduće DS modele i da bi serijska verzija mogla da stigne u prodajne salone do 2025. godine.

Enterijer je jednako nekonvencionalan i sadrži dosta neobičnih materijala. Sedišta su presvučena finim satenskim pamukom, a vrata tkaninom od mikrovlakana. Centralna konzola i i zadnja sedišta obloženi su suvim stabljikama raži, za koje u DS-u kažu da su otporne na toplotu i vlagu. Stabljike potiču iz Burgundije i ručno su obrađene jedna po jedna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here