Volkswagen Golf GTD

0
101

Volkswagen Golf GTD iz aktuelne osme generacije ovog modela značajno je prerađen u odnosu na prethodnika. Automobil je dobio snažniji dizelski motor koji spada među najčistije agregate ovog tipa.

Novi GTD je vizuelno blizak novom GTI i GTE, a autonomija sa jednim punjenem rezervoara mu je oko 800km. Za pogon se koristi nova verzija Volkswagenovog turbo dizelskog agregata EA288 sa četiri cilindra, koji proizvodi 200KS i 400Nm maksimalnog obrtnog mometa.

Agregat sada koristi selektivne katalitičke redukcione filtere sa dvostrukim AdBlue ubrizgavanjem. Volkswagen tvrdi da ova tehnologija “značajno umanjuje” emisju azotnog oksida u odnosu na prethodni model, ali tačni podaci još nisu objavljeni.

Za razliku od GTI, GTD je ponuđen samo sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila. Ogibljenje je isto – McPerson napred i multlink na zadnoj osovini. Tu je i novi sistem za kontrolu dinamike vozila, koji reguliše rad električnog diferencijala i adaptivnih amortizera.

GTD je 15mm niži od standardnog Golfa, poseduje blokirajući diferencijal za prednju osovinu i sistem koji može da menja zvuk iz izduvnih cevi. Biće ponuđen samo u verziji sa pet vrata.

GTD oznaka sada je srebrna (za GTI je crvena, a za GTE je plava), a automobl je postavljen na felne prečnika 18 ili 19 inča. Dizelski atleta dobio je i crvene kočione čeljusti.

Poput regularnog Golfa osme generacije, enterijer je uglavnom očišćen od tastera i prekidača, pošto su mnoge funkcije prenesene na veliki digitalni displej dijagonale 10,25 inča ispred vozača i desetoinčni ekran na sredini centralne konzole. GTD je dobio novi sportski upravljač za kapacitivnim kontrolama na dodir.

Sporsta sedišta u kabini su tradicionalno kariranog dezena, ali sa sivim linijama. Prodaja počinje na leto, a prve isporuke uslediće na jesen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here