2020 Honda Civic Type R

0
66

Honda je osvežila model Civic Type R mehaničkim i kozmetičkim unapređenjima i proširila porodicu najsnažnijeg hečbeka u svojoj ponudi. Civiv Type R sada će moći da se dobije u četiri varijante.

Dosadašnji Type R i Type R GT dobili su seriju manjih izmena, poput preoblikovanih branika, novih boja i nove integracije maglenki na prednjem kraju. usisnici vazduha povećani su za 13%, a ponuda boja obogaćena je “trkačkom plavom”.

U kabini je redizajnirana palica menjača, a u Hondi kažu da je kao inspiracija poslužilo rešenje iz originalne Integre Type R. Upravljač je sada obložen alkantarom.

Motor nije menjan u odnosu na dosadašnji model, pa dvolitarska turbo jedinica i dalje isporu;uje 320KS i maksimalnih 400Nm. Snaga se šalje na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača. Honda je sada dodala sistem za prenošenje zvuka izduvnih ceni u kabinu preko zvučnika.

Civic Type R sada ima nešto direktnije i kruće upravljanje, što bi trebalo da bude najuočljivije u oštrim krivinama. Prerađen je i softver koji reguliše rad ogibljenja radi bolje kontrole prilikom kočenja i prolaska kroz krivinu.

Nisu zaobiđene ni kočnice, pa su nove čeljusti dobile dvodelne “plutajuće” diskove. Papučica za kočenje sada ima manje “mrtvog hoda”, smanjeno je trošenje kočnica, a novi sistem je doneo i uštedu u težini od 2,5 kilograma.

Ugrađena je i nova telefonska aplikacija za preuzimanje statističkih podataka LogR, koja prikazuje G silu, brzinu, temperaturu ulja i vode, kao i rekordna vremena na stazama sa informacijama o ubrzanju i kočenju.

Nova najbrža verzija Honde Type R ima oznaku Special Edition i biće napravljena u samo 100 primeraka. Bolje performanse postignute su uštedom težine, a ne pojačavanjem motora. Honda je ovde odbacila klima uređaj i multimedijalni sistem, uklonjena je zvučna izolacija iz krova, zadnjeg dela, prednjih branika i iza centralne konzole. U kombinaciji sa novim BBS felnama lak[im za 2,5 kilograma, specijalna serija lakša je od Type R GT za 47kg.

Ovde su adaptivni amortizeri i električni servo rekalibrisani zbog promene mase, ali i da bi se iskoristio potencijal Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatika. Ubrzanje od 0-100km/h traje 5,7 sekundi. Ova verzija odlazi u žutoj boji i pored menjača ima pločicu sa serijskim brojem.

Druga nova varijanta ima oznaku Sport Line i kod nje je donekle ublažen prenapadni izgled Type R na koji su se mnogi žalili. Zadnej krilo zamenjenoje suptilnijim spojlerom, crvena linija na karoseriji zamenjena je sivom, a u istoj boji su i pragovi. U kabini su crvena sedišta zamenjena crnim sa kontrastnim šavovima.

Sport Line koristi pneumatike Michlein Pilot Sport 4 S sa nešto debljim i mekšim zidovima, što bi trebalo da se odrazi na udobnost vožnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here