Kia Sorento prikazana uoči Ženeve

1
154

Nova generacije modela Kia Sorento sa sedam sedišta prikazana je uoči premijere na Sajmu automobila u Ženevi. Najavljeno je da će tokom godine biti predstavljena plag-in verzija, uz dizelsku i hibridnu varijantu.

Automobil će imati nešto drugačije specifikacije za Evropu od ovog koji je prikazan, ali razlike će biti marginalne. Dizajn novog Sorenta prilagođen je ukusu evropskih kupaca.

Uočljiv je poznati Kijin “tigrov nos” sa LED svetlima, koja su povezana sa oštrom ramenom linijom koja se proteže oko čitavog vozila. Na zadnji kraj su postavljena svetla u vertikalnom položaju, sa širokim i četvrtastim vratima prtljažnika.

Sorento u kabini pokušava da se približi nemačkim konkurentima kvalitetom, dizajnom i stepenom završne obrade. Razlike između korejskog i evropskog Sorenta u kabini će biti samo u boji i trimu.

Digitalna instrument tabla dijagonale 12,3 inča biće standardna za sve verzije, a u sredini centralne konzole je ekran od 10,25 inča za multimediju sa drugom generacijom UVO interfejsa.

Očekuje se da će Sorento u Evropi biti opremljen sistemom autonomnog kočenja sa detekcijom biciklista, kožnim sedištima i dvozonskim klima uređajem. Najviši paket opreme donosi grejanje i hlađenje sedišta, bežično punjenje telefona i inteligentni tempomat.

Kia će u nameri da ispuni budući propis o emisijama CO2 od maksimalno 95g/km ponuditi samo jedan dizelski motor u srednjem paketu opreme. Hibridni pogon činiće 1,6 litarski benzinac i električni agregat od 59KS. Ukupna snaga sistema je oko 230KS. Plag-in hibrid će koristiti snažniji električni motor od 90KS, a ukupna snaga biće oko 265KS, sa autonomijom od oko 60km korištenjem samo električne energije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here