Volkswagen Golf GTD najavljen za Ženevu

0
78

Najnovija verzija Volkswagen Golfa viših perfomansi biće dizelski GTD, koji je najavljen ovom slikom. Model će uskoro imati premijeru na Sajmu automobila u Ženevi.

Slika prikazuje GTD sa LED svetlima u uglovima donjeg segmenta prednjeg kraja, kao i svetlosni snop koji povezuje svetlosne grupe. Ova tema preuzeta je sa već predstavljenog plag-in hibridnog modela GTE, a biće primenjena i na budućem GTI. To je element po kojem će se isticati osma generacija ovog modela.

Volkswagen za sada nije objavio tehničke detalje, ali je saopštio da će model koristiti “najsnažniji i najčistiji”  turbodizelski agregat ikada ugrađen u Golf. Nemačka kompanija je otkrila da će biti primenjen sistem selektivne katalitičke redukcije (SCR) sa dvostrukim AdBlue ubrizgavanjem da bi se smanjila emisija azotnog oksida u poređenju sa odlazećim modelom.

Dosadašnji GTD imao je 185KS iz dvolitarskog četvorocilindričnog dizelskog motora, pa se može očekivati da će njegov naslednik imati blizu 200KS. Kao i do sada, GTD će imati samo prednji pogon, a kupci će moći da biraju između šestostepenog maneulnog menjača ili DSG automatika.

Pored ovog modela, Volkswagen će u Ženevi predstaviti i novi GTI. Prodaja oba modela kreće sredinom godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here