F1: McLaren predstavio MCL35, bolid za novu F1 sezonu

0
173

I McLaren je pokazao svoj bolid za novu F1 sezonu. MCL35 je predstavljen u razvojnom centru u Vokingu, a u ekipi se nadaju da će im nova sezona doneti nove uspehe i da će nastaviti uzlaznu putanju posle dužeg teškog perioda.

Poznata narandžasta boja ponovo dominira na novom bolidu ekipe iz Vokinga, a ovog puta su se u ekipi opredelili za mat završni sloj sa nešto više naznačenim stranicama bolida i prednjem krilu koje je u plavoj boji. Nakon Red Bull ekipe i ljutog protivnika iz Maranela, McLaren je treća ekipa koja je pokazala pravi bolid za novu sezonu. Za razliku od pomenutih timova, McLaren više izgleda kao novi bolid, a ne kao verzija prošlogodišnjeg. Ponovo je fokus na prednjem krilu, a McLaren je na tom polju dosta agresivniji ove godine i imaju za cilj da pojačaju prijanjanje tog dela bolida.

Vozačka postava je za novu sezonu ostala ista kao i lane, a Sajnc i Noris su duo koji lepo funkcioniše zajedno i deluje kao da zajedno dosta doprinose uspehu ekipe. McLaren je prošle godine bio najbolji od ostalih i imao je najbolju sezonu gledajuće prethodnih osam godina, što je konačno svetla tačka u skorijoj istoriji ove moćne ekipe. Uz novog tehničkog direktora, Džejmsa Keja, od ekipe se očekuje da se zadrži na tom mestu i da bude najjača ekipa u sredini grida, ali su ciljevi svakako porasli i lagano se vraćaju na one planove koje je postava iz Vokinga nekada imala, a to su podijumi i pobede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here